Yogyakarta.nl

Snel zoeken

Go to content

Ramadan 2014

Indonesie Reisnieuws

Geplaatst op 1 november, 2013

Ramadan 2014
De Ramadan begint volgend jaar op zaterdag 28 juni en duurt tot zondag 27 juli. De Ramadan maand is een speciale tijd voor vele moslims over de hele wereld die gedurende 30 dagen van zonsopkomst tot zonsondergang de gehele dag vasten. Indonesie is land met de grootste Moslimpopulatie in de wereld. Maarliefst 86% van de bevolking is Moslim.

Tijdens de Ramadan maand zal u als reiziger het een en ander merken. Zo zullen er overdags minder eetgelegenheden (eetstalletjes) zijn dan normaal en zal het in de avonden juist drukker zijn gezien vele Indonesiers dan buiten de deur eten.

Alcohol zal moeilijk te verkrijgen zijn in deze maand. De toeristische hotels en resorts zullen wel alcohol schenken maar niet allemaal en niet altijd legaal. In supermarkten zul je vrijwel geen alcoholische dranken tegenkomen.

Na de Ramadan maand begint
Idul Fitri, wat wij kennen als het Suikerfeest. Idul Fittri is het grootste feest in Indonesie en wordt in 2014 de laatste dagen van juli gevierd. Rond deze dagen is het dan ook erg druk omdat vele Indonesiers op vakantie in eigen land gaan of familie en vrienden zullen gaan bezoeken. De grote steden raken leeg en de kleinere steden zoals Yogyakarta, Solo, Bogor raken voller.


Reizen naar Indonesie tijdens de Ramadan

De Ramadan en het Suikerfeest valt vaak tegelijk met de schoolvakanties in Nederland en Belgie.

Het is zeker goed te doen om in de periode naar het Exotische Indonesie af te reizen. Wij raden wel aan om uw reis tijdig te boeken.


Waarop moet je als reizigers letten tijdens het Suikerfeest.

  • Hogere kosten voor hotels, binnenlandse vluchten, treinreizen, taxi’s, bussen etc
  • Drukte in hotels (in Yogyakarta zijn er een aantal hotels die alleen gericht zijn voor de buitenlandse toerist. Deze hotels zullen niet vol zitten met Indonesische families.
  • Extreme drukte op de wegen.
  • Drukte op luchthavens, busstation, treinstation etc
  • Bepaalde tours zullen niet doorgaan tijdens het Suikerfeest.



Op het eiland Bali zul je weinig merken van de Ramadan maand.

Schrijf een reactie

Aanmelden voor de Nieuwsbrief*:

Back to content | Back to main menu