De Indonesie Reisspecialist
Volledig ontzorgd en betaalbaar naar Indonesië
Ga naar de inhoud
Reisvoorbereiding
Goed voorbereid naar Indonesie
REISADVIES INDONESIE
Voor een actueel reisdadvies voor Indonesie raden wij aan om de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te bezoeken;  www.minbuza.nl

Ook het team van Yogyakarta.nl helpt en adviseert u graag bij de voorbereiding van uw Indonesie reis. Heeft u vragen neem dan contact op met Yogyakarta.nl.

Download nu ook de nieuwe reisapplicatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor smartphones, Ipads en Tablets. Zo bent en blijft u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw reisbestemming.


REISDOCUMENTEN
Voor Indonesie is een geldig paspoort vereist dat na terugkomst vanuit Indonesie nog 6 maanden geldig moet zijn. Ook reizende kinderen en babies hebben een eigen paspoort nodig.

Bij een verblijf in Indonesie langer dan 30 dagen heeft u een 60 dagen toeristenvisum nodig die u kunt u aanvragen bij de Ambassade van Indonesie in Den Haag en voor Belgen bij de Ambassade van Indonesie in Brussel. Meer informatie over Visum voor Indonesie.


FAST SERVICE
Bent u al in Indonesie en wilt u op het laatste moment nog iets reserveren dan kunt u contact opnemen met onze Fast Service via Whatsapp Klik hier
Fast Service is alleen voor Excursies / dagtours, treintickets, vliegtickets, boottickets, hotelovernachtingen en korte rondreizen. Voor enkel informatie of het reserveren van complete rondreizen kunt u ons mailen.


GELDZAKEN
In Indonesie wordt betaald met de Indonesische Rupiah (Roepia in het Nederlands).  Er zijn zeven verschillende bankbiljetten die gebruikt worden, zo zijn er briefjes van 1000, 2000, 5000, 10.000, 20.000, 50.000 en 100.000, en er zijn vijf verschillende munten waarmee men betaald, 50, 100, 200, 500 en 1000 Rupiah.  Meer informatie

In Indonesie wordt gebruik gemaakt de Indonesische Rupiah (Roepia in het Nederlands)

Er  zijn zeven verschillende bankbiljetten die gebruikt worden, zo zijn er briefjes van 10.000, 20.000, 50.000 en 100.000, en er  zijn vijf verschillende munten waarmee men betaald, 50, 100, 200, 500 en 1000 Rupiah.

Banken in Indonesie
Er zijn vele verschillende Banken  in Indonesie, zowel internationale Banken als lokale Banken. De meest  bekendste Indonesische banken zijn Bank of Indonesia, Mandiri, BNI en BCA,  bij de pinautomaten van deze banken kun je meestal ook je Nederlandse  en Belgische pinpas gebruiken. kijk naar het logo op je pinpasje  (Meastro)

Openingstijden Banken in Indonesie
Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 14.00
Gesloten zaterdag, zondagen en feestdagen

Pinautomaten in Indonesie
In de grote steden en luchthavens in Indonesie zijn er voldoende pinautomaten te vinden waarmee je met je  Nederlandse of Belgische bankpas en credit cards geld kunt afhalen. Ook in toeristische strandbestemmingen als Bali en Lombok zijn pinautomaten bij de populaire badplaatsen te vinden.  De meeste pinautomaten zul je vinden bij Banken en Winkelcentra maar ook in  drukke winkelstraten. Pinautomaten in Indonesie zijn 24 uur per dag  open.

In de kleinere steden, dorpjes, kustplaatjes op eilanden  als Lombok, Sulawesi, Flores en andere minder toeristische bestemmingen  in Indonesie kan het wel eens lastig zijn om pinautomaten te vinden.

Pinautomaten die de Nederlandse betaalpassen accepteren

  • Mandiri
  • BNI
  • BCA
  • Citibank
  • DBS

Houdt er rekening mee dat je een toeslag betaald voor het pinnen. Informeer hiervoor bij uw bank.
U kunt tot acht miljoen (8.000.000) Rupiah per dag per pasje pinnen.

Let op!   Het kan wel eens voorkomen dat een pinautomaat leeg of bijna leeg is  en hierdoor geen geld uitbetaald. Zorg dat je een bewijsje (bon) heb en  controleer je bankrekening. Op sommige pinautomaten staat een noodnummer.

Geld wisselen in Indonesie
Euro’s, Dollars of Engelse Ponden  kun je in Indonesie bij de meeste grotere hotels omwisselen naar de  Indonesische Rupiah, ook kun je geld omwisselen bij vele kleine lokale reisagenten en geld wisselkantoortjes in Indonesie, let echter wel op dat de wisselkoers een stuk minder  gunstig zal zijn.

Betalen met credit cards in Indonesie
Betalen met Credit Cards (Visa,  Master card, American Express) is mogelijk in de meeste grote hotels,  moderne winkelcentra en dure winkels.


EEN WOORDJE BAHASA INDONESIA
Bahasa Indonesia dat letterlijk taal van Indonesie betekend is de officiele taal van het land. De Indonesische taal is in vergelijking met anders Aziatische talen relatief makkelijk uit te spreken.  De lokale bevoking verwachten niet van toeristen dat ze Bahasa Indonesia spreken maar het proberen van enkele woorden en zinnen in een gesprek wordt zeker gewaardeerd. Lees verder

Bahasa Indonesia dat letterlijk taal van Indonesie betekend is de officiele taal van het land.De Indonesische taal is in vergelijking met anders Aziatische talen relatief makkelijk uit te spreken.  De lokale bevoking verwachten niet van toeristen dat ze Bahasa Indonesia spreken maar het proberen van enkele woorden en zinnen in een gesprek wordt zeker gewaardeerd.

Onderstaand een aantal handige woorden en zinnen in Bahasa Indonesia.

BASIS WOORDEN INDONESISCH
Hoe gaat het?  =   Apa Kabar
Met mij gaat het goed:  = Baik
Niet zo goed  =  Kurang Baik
Ik kom uit Nederland  =  Saya Berasal Dari Belanda
Nederland =  Belanda
Spreek je Engels?  = Bisa Bicara Bahasa Inggris
Engels = Inggris
Ik spreek geen Bahsa Indonesia  = Saya Tidak Bisa Bicara Bahasa Indonesia
Ja =  Ya
Nee = Tidak
Dankjewelk = Terima Kasih
Graag gedaan = Sama Sama
Alsjeblieft = Silahkan
Goedemorgen (06:00 – 11:00) =  Selamat Pagi
Goedendag (11:00 – 15:00) = Selamat Siang
Goedemiddag (15:00 – 18:00)  = Selamat Sore
Goedeavond  (18:00 – 06:00) = Selamat Malam
Totziens =  Sampai Jumpa
Dagen = Hari
Maandag = Senin
Dinsdag = Selasa
Woensdag = Rabu
Donderdag = Kamis
Vrijdag = Jumaat
Zaterdag = Sabtu
Zondag = Minggu

Geldzaken:
Hoeveel kost dit ? = Berapa Banyak
Geld = Uang
Bank = Bank
Geldautomaat =  ATM
Credit card = Kartu Credit

Handig tijdens uw vakantie in Indonesie:
Luchthaven = Bandara
Vliegtuig =  Pesawat
Treinstation = Stasiun Kereta Api
Trein = Kereta Api
Busstation = Terminal Bis
Bus =  Bis
Taxi = Taksi
Hotel = Hotel
Winkelcentrum = Mall
Winkel = Toko
Dierentuin = Kebun Binatang
Tempel = Candi
Ambassade = Kedutaan
Moskee = Masjid
Museum = Musium
Market = Pasar
Bibliotheek = Perpustakaan
Benzine station = Pompa Bensin
School = Sekolah
Restaurant = Restoran
Supermarket = Toko Serba Ada
Universiteit = Universitas
Park = Taman
Strand = Pantai
Straat = Jalan
Zwembad = Kolam Renang
Huis = Rumah

Tijdens gebruik van lokale taxis.
Taxi = Taksi
Waar kan ik een taxi vinden ?   Di mana saya dapat menemukan taksi
Waar is het treinstation? = Di Mana stasiun Kereta Api?
Hoe kom ik daar?   = Bagaimana Saya Bisa ke Sana?
Rechtdoor = Jalan Terus
Linksaf = Belok Kiri
Rechtsaf = Belok Kanan
Naar mijn hotel  = Ke Hotel
Naar het centrum = Ke Pusas Kota
Naar de luchthaven = Ke Bandara
Uitkijken = Hati Hati


VERZEKERD NAAR INDONESIE
Een reisverzekering is aan te bevelen voor  iedereen die naar Indonesie reist. Een reisverzekeringe voor Indonesie  kunt u in Nederland of Belgie afsluiten. Voor meer informatie over reis  verzekeringen Klik hier


AUTORIJDEN IN INDONESIE
In Indonesie is een internationaal rijbewijs verplicht als u hier auto of motor wilt rijden. Een Internationaal rijbewijs kunt u direct aanvragen bij elk kantoor van de ANWB.


STREETFOOD
Wie naar Indonesie komt moet zeker een keer het echte lokale eten op straat uitproberen.
Streetfood wordt ook letterlijk op straat klaargemaakt,  niet alleen avondmaaltijden maar ook snacks, fruitdrankjes, ijs en andere Indonesische lekkerneijen.
Overal in Indonesie vind je eetkraamjpes of stalletjes (Warung), lokale restaurantjes en zelfs mobiele kraampjes (Pedagang Kaki Lima),  Lees verder

WIe naar Indonesie komt moet zeker een keer het echte lokale eten op straat uitproberen.
Streetfood wordt ook letterlijk op straat klaargemaakt,  niet alleen avondmaaltijden maar ook snacks, fruitdrankjes, ijs en andere Indonesische lekkerneijen.

Overal in Indonesie vind je eetkraamjpes of stalletjes (Warung), lokale restaurantjes en zelfs mobiele kraampjes (Pedagang Kaki Lima), oftewel per fiets of brommer worden er lokale lekkerneijen als Mie Ayam, Tempe, Bakpau en andere lokale snacks klaargemaakt en verkocht.

Indonesiers kopen graag snacks onderweg voor in de auto of in het openbaar vervoer en dat is goed te merken aan het straatbeeld.

Straat eten in Indonesie zijn vaak kant en klaar maaltijden en snacks, het is een mix van lokaal Indonesische, Chinese en soms zelfs Nederlandse invloeden.  Het eten is vaak spot goedkoop in vergelijking met het eten in hotel restaurants, duurdere restaurants en winkelcentra.  

Straateten is betaalbaar en de prijzen varieren vaak van 5.000 – 25.000 Rupiah per maaltijd of snack.

Het is misschien niet de meest romantische dinerlocatie maar het zal zeker een van de leuke en lekkere ervaringen tijdens uw reis door Indonesie worden.  

De hygiene in eetstalletjes in Indonesie kan men niet vergelijken met bijvoorbeeld een patat of viskraam in Nederland. Straateten wordt letterlijk op straat klaargemaakt. Hoewel het allemaal erg primitief lijkt is het eten vaak fantastisch lekker!  

Hoe herken je goede eetstalletjes en lokale restaurantjes?
Als er veel gasten zijn is het eten vaak goed.
In de drukke en vaak toeristische wijken als Malioboro Street en Prawirotaman in Yogyakarta,  Jalan Mangga Besar in Jakarta, Gwalk in Surabaya, Simpang Lima in Semarang en in Bali is het straateten vaak erg goed.

Zorg dat uw maaltijd na het bestellen wordt voorbereid (gebakken, gekookt of gefrituurd) en probeer beter geen maaltijden die er al staan zonder dat ze opgewarmd worden. Geen koude of lauwe maaltijden.

Streetfood places
Onderstaand een aantal straten en wijken in Java waar goede lokale restaurants en eetkraampjes zijn te vinden.

Jakarta:
Jalan Mangga Besar
China town

Bandung:
Jalan Cihampelas (international & lokaal)
Jalan Gardujati,
Jalan Sukajadi

Yogyakarta:
Malioboro Street
Prawirotaman
Alun Alun

Malang:
Alun Alun
Toko Oen

Surabaya:
Gwalk

Semarang:
Simpang Lima

Aanbevolen streetfoods in Indonesie zijn:
Nasi Goreng (gebakken rijst)
Mie Goreng (gebakken noedels)
Ayam Goreng (gebakken Kip)
Ayam Bakar (geroosterde Kip)
Soto (soep)
Es Campur (zoet koud drankje met jelly)
Rujak (Fruit mix mett zoete pittige sauce)
Sate (kip sate )
Gado Gado (soort salade met pindasauce)
Martabak
Bakso (gehakt balletjes

Warme maaltijden in Indonesie kunnen vaak erg kruidig en pittig zijn, soms is het gerecht al pittig en soms kan met het op smaak pittiger maken met sambal en pepers.   Bent u niet gewend aan gekruid en pittig eten begin dan nooit met al te veel straateten, lokale gerechten als Soto en  Ayam Goreng zijn vaak niet pittig en kan men op smaak pittiger maken.


KLIMAAT INDONESIE
Indonesie ligt dichtbij de evenaar en  daardoor heeft het land een warm en tropisch klimaat met uitzondering  van de hoogst gelegen gebieden.  De hoogste temperaturen kunnen oplopen  tot 37 graden met daarbij een hoge luchtvochtigheid graad. Gemiddeld is  het in Indonesie 30 graden op de dag en 26 graden in de avond.

Indonesie kent twee seizoenen. Het regenseizoen en het droge seizoen.

Het regenseizoen in Indonesie
Het regenseizoen (moesson) in  Indonesie begint rond begin oktober. Tijdens deze moesson kan er veel  regen vallen, vooral rond de bergen.  De regenbuien zijn vaak hevig maar  meestal van korte duur, waarna de zon daarna direct weer kan gaan  schijnen. De regenperiode duurt tot eind maart. Gemiddeld valt er 1500  tot 2500 milimeter aan regen per jaar in Indonesie.

Het droge seizoen in Indonesie
Het drogeseizoen in Indonesie  begint rond begin april en duurt tot begin oktober. In de middagen kan  het oplopen tot wel 37 graden met gemiddeld  7 zon uren per dag.

Bescherming tegen de zon
De kracht van de zon is groot in  Indonesie. Houdt u hiermee rekening en smeer uzelf altijd goed in met  zonnebrandcreme met een hoge factuur om het risico op verbranding te  voorkomen. Een pet voor bescherming van uw hoofd en een zonnebril om uw  ogen te beschermen.


KLEDING
Indonesie heeft een tropisch klimaat met een  hoge luchtvochtigheidsgraad, het is daarom verstandig tijdens het  reizen luchtige kleding te dragen zoals T-shirts, blousjes, korte  broeken, sandalen, slippers.

Op bepaalde bestemmingen kan het  koel zijn vanwege de hogere ligging. Denk bijvoorbeeld aan Mount Bromo in Oost Java  waar het op een hoogte van ruim 2500 meter erg koud kan worden, zo zijn er meerdere vulkanen en hooggelegen bestemmingen waar de temperaturen een stuk koeler zijn dan in de steden of aan het strand.  Neem  daarom voor de zekerheid ook iets warms mee zoals een lange broek, vest, jasje of  trui. Ook een regenpak en paraplu is geen overbodige luxe tijdens het  regenseizoen.

Toon respect voor het land en de cultuur
Er gelden kledingvoorschriften In religieuze gebouwen als Moskeeën, Tempels, Kerken en Kathedralen. Draag bijvoorbeeld nooit geen minirok en hempjes in Moskeeën, bedek je schouders en doe ook je schoenen of slippers uit bij het betreden van een Moskee en in sommige gevallen in Tempels.  Zo toon je respect voor de normen en waarden van het land, ookvermijd je het gevaar dat je de lokale bevolking beledigt.


NATIONALE PARKEN IN INDONESIE
Indonesie telt 51 Nationale parken waarvan er zes werelderfgoed zijn. De Nationale Parken zijn op Java, Sumatra, Kalimantan, de Kleine Soenda eilanden, Sulawesi, Molukken en Irian Jaya. Lees verder


LEBARAN HOLIDAY (HET SUIKERFEEST)
Elk jaar na de Ramadan maand vieren alle moslims over de hele wereld Lebaran, oftewel ‘het Suikerfeest”.  Indonesie heeft de grootste moslimpopulatie ter wereld en dit feest wordt dan ook groots gevierd door miljoenen Indonesiers. Lees verder
 
Elk jaar na de Ramadan maand vieren alle moslims over de hele wereld Lebaran, oftewel ‘het Suikerfeest”.  Indonesie heeft de grootste moslimpopulatie ter wereld en dit feest wordt dan ook groots gevierd door miljoenen Indonesiers.

Tijdens de Lebaran Holiday en een week ervoor en erna is het op sommige plaatsen extreem druk.  Houdt rekening met extra lange reistijden, extreme drukte op wegen, luchthavens, trein stations, winkelcentra en bij toeristische bezienswaardigheden.  Plaatsen als Bandung, Pangandaran, Yogyakarta, Malang en omgeving en het eiland Bali zijn populaire vakantiestemmingen tijdens de Lebaran Holiday.

Ongeveer een week voor de Lebaran Holiday begint de drukte en raken de grote steden als Jakarta en Surabaya langzaam leeg daar vele op vakantie of familiebezoek gaan naar de kleinere steden, badplaatsen en dorpen. Ongeveer vijf dagen na de Lebaran reist iedereen weer massaal terug naar de grote steden en begint het werkleven weer op gang te komen.  Tijdens de Lebaran zullen Banken, overheidsgebouwen, kantoren en ook lokale reiswinkels enkele dagen gesloten zijn. U kunt nog wel gewoon pinnen bij de pinautomaten.

Ieder jaar krijgen we last minute aanvragen en emails van reizigers die zich helaas niet goed genoeg hebben laten informeren over de drukte rondom Lebaran. Vele van deze reizigers zijn dan genoodzaakt hun reisplanning te wijzigen. Ter plaatse een excursie boeken is bijna onmogelijk daar lokale reiswinkels gesloten zijn en excursies en transport volgeboekt zitten. Wij van Yogyakarta.nl houden tijdens de Lebaran altijd twee auto’s en een busje voor last minute aanvragen beschikbaar.

Tips:
Onze tip is dan ook om accommodatie, vervoer, excursies,  binnenlandse vluchten, treintickets etc ruim van tevoren te boeken om te voorkomen dat alles vol zit!

  • Boek uw treintickets ruim van te voren. Treinreizen naar vakantiebestemmingen als Yogyakarta en Malang maar ook Malang en Banyuwangi zullen twee maanden vooraf al volgeboekt zijn.
  • Boek hotels ruim van te voren. Accommodaite in Bandung, Yogyakarta, Malang, Bromo etc zullen snel vol raken.
  • Boek uw binnenlandse vlucht ruim van te voren. Vliegtickets naar Yogyakarta en Bali zullen snel volgeboekt zijn.
  • Vermijd lange reisafstanden over wegen. Er zullen monster files zijn op routes naar onder andere Bandung,  Pangandaran, Yogyakarta en Malang.
  • Vemijd reizen per lokaal busvervoer.
  • Reken op hoogseizoen toeslagen. Vervoer, gidsen, tickets, hotels zullen alle toeslagen berekenen van 20 – 50 %.


TOEGANGSPRIJZEN
Voor bijna alle toeristische attracties, bezienswaardigheden, natuurparken, musea en tempels in Indonesie zijn entreegelden verplicht. De prijzen zijn verschillend per bestemming en attractie. Populaire toeristische attracties als de Borobudur tempel, de Prambanan tempel en het Bromo National Park zijn een stuk duurder dan de minder toeristische attracties als het Paleis van de Sultan in Yogyakarta en de Botanische tuinen van Bogor.

De prijzen die buitenlandse toeristen betalen is vaak een stuk duurder dan dat de lokale bevolking (Indonesier) betaald. Soms tot wel 10 x de lokale prijs!  Buitenlanders die in bezit zijn van een KITAS of KITAP (verblijfsvergunning) betalen bij vele bezienswaardigheden de lokale prijs of krijgen kortingen, ook studenten met een geldige studentenkaart en kinderen kunnen bij sommige bezienswaardigheden tot wel 50% korting krijgen.

KLIK HIER voor een prijsoverzicht en de openingstijden van een aantal bezienswaardigheden en natuurparken in Java, Bali en Lombok.  De prijzen zijn per persoon in Indonesische Rupiah.


SOCIAL MEDIA
Op onze Facebook pagina blijft u altijd op de hoogte van leuk, interessant & informatief nieuws over Indonesie.

Op onze Instagram pagina plaatsen we regelmatig leuke foto's vanuit Indonesie. Volg ons op onze Instagram.

  


FIELD TRIP PREPARATION
Een aantal van onze tours en trekkingen gaan door de jungle,  oerwoud en vulkanen van Indonesie. Overnachtingen vinden dan plaats in Jungle lodges, basic homestays of tenten. Voor deze tours is het raadzaam om goed voorbereid te zijn en bepaalde dingen mee te brengen zoals goede wandelschoenen, bescherming tegen de zon, regenpak etc. Boekt u een jungle trekking of Vulkaan hike bij ons dan krijgt u een Field Trip Preparation List of Volcano Preperation List  met alle nodige informatie en wat u mee dient te nemen.


INENTINGEN & TROPISCHE ZIEKTES
In Indonesie komen op bepaalde bestemmingen nog altijd een aantal (tropische) ziekten voor die voor gezondheids problemen kunnen zorgen. Wij raden u aan om uzelf tegen Hepatitis A, Buiktyfus en DTP te laten inenten. Regel uw inentingen voor Indonesie dus ruim op tijd en raadpleeg uw huisarts of  GGD voor meer informatie.

Malaria in Indonesie
In sommige gebieden van Indonesie komt malaria nog steeds voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of GGD

Gele koorts
In Indonesie komt geen gele koorts voor. Echter, als men vanuit een gele koorts gebied komt is vaccinatie wel verplicht.

Hepatitis A
Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar Indonesie

DTP
Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar Indonesie

Buiktyfus
Vaccinatie wordt aanbevolen bij een reisduur van 2 weken of langer voor alle reizigers naar dit land.

Hepatitis B
Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is.

Tuberculose
Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is.

Dengue
In Indonesie komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten.

Bron:  Lcr  

ZIEKENHUIZEN IN INDONESIE
Misschien niet het eerste wat bij u opkomt als u uw Indonesie reis aan het samenstellen bent maar toch handig om te weten. (Internationale) ziekenhuizen in Jakarta, Bogor, Bandung, Yogyakarta. Solo (Surakarta), Malang, Surabaya, Bali en Lombok. Zoek ziekenhuis in Indonesie.

Ziekenhuizen in Indonesie
Misschien niet het eerste wat bij u opkomt  als u uw Indonesie reis aan het samenstellen bent maar toch kan het  handig zijn om te weten.
Onderstaand een lijst met ziekenhuizen in de grote steden van Java, Bali & Lombok

Ziekhuizen in Jakarta
RS Premier Jatinegara Hospital
JL. Raya Jatinegara Timur No. 85 – 87
Jakarta 13310 – Indonesia
Tel.  (021) 2800 888

RS Premier Bintaro Hospital
JL.  MH Thamrin No. 1
Sektor 7 Bintaro Jaya
Tangerang 15224 Indonesia
Tel. (021) 2762 5500

Ziekenhuis in Bogor
Rs. Azra Hospital
Jl. Raya Pajajaran No.219 Bantar Jati, Bogor
Tel.  0251 318 456

Ziekenhuis in Bandung
Santosa Hospital
Jl. Kebonjati No. 38
Bandung 40181 – Indonesia
Phone:  (022) 4248 333
Emergency: (022) 4248 555 (24 hour)

Ziekenhuizen in Yogyakarta
Rumah Sakit Jogja International Hospital
Jl. Ring Road Utara No. 160 Condong Catur
Sleman Yogyakarta 55283
Tel   274- 4463 535

RS Bethesada
Jl Jendral Sudirman No. 70
Yogyakarta  Indonesia
Tel. 274 586 688

RS Ludira Husada Tama
Jl. Wiratama No 4
Tegalrejo Yogyakarta Indonesia
Tel. 274 895 186

RS PKU Muhammadiya
Jl. KH Ahmad Dahlan No. 20
Yogyakarta – Indonesia
Tel.  274 512 653

Ziekenhuis in Solo (Surakarta)
RS Dr. Oen Surakarta
Jl. Brigjen Katamso No. 55
Surakarta (Solo)
Tel. 271 643 139

Ziekhuis in Malang
RS Manu Husada Malang
Jl. Sultan Agung No 12
Malang – Indonesia
Tel.  34 132 0376

Ziekenhuis Surabaya
RS Premier Surabaya
Jl.  Nginden Intan Barat Blok B
Surabaya 60118  Indonesia
Tel. 031 – 5993 211

National Hospital Surabaya
Jl. Boulevard Famili Selatan Kav. 1 Graha Famili
Surabaya Jawa Timur, 60227
Tel. 2975 777

Ziekenhuizen in Bali
BIMC  HOSPITAL KUTA
Jl.  Bypass Ngurah Rai
100 X  Kuta  80361, Bali – Indonesia
Tel.  (+62 361) 761263

BIMC HOSPITAL NUSA DUSA
Kawasan BTDC Blok D
Nusa Dua 80363 Bali – Indonesia
Tel.  (+62 361) 3000 911

RSB Aricanti
Jl. Raya Mas
Ubud , Bali – Indonesia
Tel. (+62 361) 974 573

Ziekenhuis in Lombok
Mataram Public Hospital (Rumah Sakit Umum)
Jalan Pejanggik 6, Mataram
Lombok - IndonesiaTel. +62 370 638 464


VEILIGHEID
Voor u naar Indonesie komt is het  altijd handig om een aantal veiligheidsregels en tips goed door te nemen om zodoende goed geinformeerd aan uw reis naar Indonesie kunt beginnen. Lees verder

Voor u naar Indonesie komt is het  altijd handig om een aantal veiligheidsregels en tips goed door te nemen om zodoende goed geinformeerd aan uw reis naar Indonesie kunt beginnen.

Actuele informatie over de veiligheid en ontwikkelinge in Indonesië vind je op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken  www.rijksoverheid.nl/ministeries/bz

Voor Belgen op  de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken.http://diplomatie.belgium.be
 
Of download de APP.   BZ reisadvies

Alarmnummers
110 (politie)
118 (ambulance)
113 (brandweer)

Blijf bereikbaar in crisissituaties
Laat uw gegevens achter bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.  U wordt dan automatisch op de hoogte gehouden bij gewijzigd reisadvies en crisissituaties. Geef uw reisplanning ook door aan familie en bekenden in uw thuisland.

Criminaliteit
Indonesie is een velig land voor de buitenlandse toeristen. Je kunt er veilig reizen maar  net als in elk ander land komt criminaliteit en diefstal ook in Indonesie voor.

Blijf altijd alert voor zakkenrollers die actief kunnen zijn op drukke plaatsen als treinstations, busstations, markten, evenementen.en andere drukke gelegenheden.  Straatovervallen komen weinig voor en in de meeste steden in Indonesie is het veilig om over straat te lopen.

Busreizen per lokale bus is een hele belevenis in Indonesie maar we raden dit eigenlijk niet aan. Lokale buschauffeurs kunnen soms roekeloos rijden en de meeste lange busreizen zijn in de nacht.  Ook moet u uw eigendommen goed in de gaten houden  tijdens de gehele reis daar kleine criminelen het vaak gemunt hebben op busreizigers die hun handbagage boven hun stoel plaatsen.   Neem nooit te veel contant geld mee en houdt belangrijke documenten, credit cards, betaalpasjes, telefoons etc de gedurende reis bij u.

Wat te doen bij diefstal ?
U bent altijd zelf verantwoordelijk voor uw persoonlijke eigendommen en beslissingen. Wordt u tijdens uw reis bestolen.  Doe dan direct aangifte bij de politie en regel het verder met uw eigen verzekering. Het ter plaatse terughalen van de schade is bijna altijd onmogelijk.

Bus, boot of treinmaatschapijen zijn nooit aansprakelijk voor diefstal tijdens de reis. U bent zelf verantwoordelijk om u eigendommen goed bij u te houden.  Hetzelfde geldt voor hotels, vliegtuigen, taxis en andere vervoersmiddelen.

De app SOS is een handige app die u kunt downloaden op uw smartphone.

Verkeersveiligheid in Indonesie
In vergelijking met Nederland is het wegverkeer in Indonesie chaotisch  en lijkt het soms of er geen verkeersregels gelden.

Op Bali na raden we aan niet zelf auto  te rijden in Indonesie.  Door zware regenval en extreme hitte zijn wegen vaak in slechte staat met gaten, scheuren en hobbels.

Bent u wel van plan zelf auto te gaan rijden in Indonesie dan dient u een internationaal rijbewijs aan de vragen en uzelf te informeren over de verkeersveiligheid in Indonesie. Dit kan via de website van de ANWB. https://www.anwb.nl/vakantie/indonesie/informatie/verkeer

Tip! Pas op met oversteken.  Hoewel er op sommige wegen wel zebrapaden zijn hebben deze vrijwel geen functie. Metname de duizenden brommers zorgen voor chaos op de wegen.  Pas altijd goed op met oversteken en gebruik zolang het kan een overloop brug die bij sommige drukke wegen te vinden zijn.

Zelf brommer rijden in Indonesie is metname populair op Bali en in Yogyakarta. Ook hier geldt dat u rekening dient te houden met chaos op wegen en verkeersregels die verwarrend kunnen zijn. Draag altijd een helm!

Wetten in Indonesie
De wetten, regels en gebruiken van Indonesie zijn in sommige gevallen totaal anders zijn dan bij ons in Nederland en Belgie.  Respecteer dit en houdt u aan de regels van het land.

In sommige delen van Indonesie gelden strenge Islamitische wetten waar u zich aan moet houden.  Het geloof in Indonesie wordt erg serieus genomen.

Drugs
In het bezit hebben van drugs is strafbaar in Indonesie. De straffen hiervoor zijn veel zwaarden dan in Nederland en Belgie waarbij de doodstraf niet mag worden uitgesloten. Belangrijk: Kom nooit in aanmerking met drugs of drugsverkopers. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Natuurgeweld
In Indonesie kunnen aardbevingen, overstromingen, tropische orkanen en vulkaanuitbarstingen, voorkomen.  Bent u in Indonesie tijdens een natuurramp volg dan de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten en houdt de lokale media en nieuws in de gaten.

In geval van een noodsituatie proberen wij onze gasten zo goed mogelijk te informeren.
Yogyakarta.nl
Copyright 2011 - 2025 Yogyakarta.nl - All rights reserved.
Service
Populaire excursies
Terug naar de inhoud