Batik | CULTUUR & TRADITIES OP JAVA - Yogyakarta.nl

Snel Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Yogyakarta > Cultuur & Tradities
BATIK
Batik is zowel een kunst als een ambacht, die steeds meer wereldwijd bekendheid krijgt.

De kunst van het versieren van stof op deze manier "Batikken"  met behulp van wax en verf word al eeuwen uitgeoefend. Oorspronkelijk is het afkomstig uit Indonesie maar je vind het ook in andere Aziatische landen en Afrikaanse landen.

Batik maakt deel uit van een oude traditie, Het woord batik is afkomstig uit de Javaanse woord "tik" en betekent stip.

De daad van het creĆ«ren van batik is een sterke symbolische betekenis voor de Javanen. Volgens de Indonesische traditie is het zo dat elke keer dat de batik kunstenaar of kunstenaares een bijzonder ingewikkeld patroon uitvoerd, het ontwerp niet alleen vast zit aan het doek maar ook de betekenis van het ontwerp  steeds dieper gegraveerd word in de ziel van de artisan.

Yogyakarta word vaak gezien als het hart van de batik kunst en word ook wel als de batik stad van de wereld gezien. Vandaag de dag is het nog steeds een van de belangrijkste inkomstenbron in Yogyakarta je vind  hier tientallen batik workshops en kun je zelf ook een workshop bijwonen om de kunsten van het batikken te leren.


Maak nu zelf je eigen batik schildering met behulp van een echte batikkunstenaar. Een leuke belevenis geschikt voor iedereen en ervaring tijdens je vakantie in Yogyakarta. De cursus vindt plaats in een traditionele batik workshop en galerie gelegen in een klein Javaans dorpje in het centrum van Yogyakarta (dichtbij Prawirotaman). In de galerie hangen prachtige batik schilderingen. De cursus is dagelijk te doen en begint om negen uur in de ochtend tot ongeveer half vier. Meer informatie? Ga naar onze [link:1]Batik cursus[/link:1] pagina.

Tips:

 • Zelf batikken?  Bekijk onze Batik cursus.    YOGYAKARTA.NL

    Altijd de laagste prijzen!
    Met ons aanbod Indonesie reizen & excursies overtreffen wij alle reisorganisaties!

    Persoonlijk advies!
    Ons team Indonesie reisexperts delen graag met passie hun schat aan kennis en ervaring met u..

    Antwoord binnen 2 werkdagen!
    Uw vraag wordt binnen twee werdagen beantwoord.

     
    Copyright 2016. All rights reserved.
    Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu