RONDREIS INDONESIE - Groene route op Java | 16 DAAGSE INDIVIDUELE RONDREIS OP JAVA - Yogyakarta.nl

Snel Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Rondreizen > Rondreis Java
DE GROENE ROUTE OP JAVA (16 dagen)

Reisroute


16 Daagse Rondreis
Java
va. € 927,-
incl accommodatie, transfers, gids & tours
Info accommodatie

INLEIDING:
Bewonder de prachtige natuur van Java tijdens deze 16 daagse rondreis met als hoogtepunten de Botanische tuinen van Bogor, de aardbeien en thee plantages in Lembang, de Tangkuban Perahu vulkaan, Kampung Naga,  de Green Canyon in Pangandaran, Tawangmangu, de Bromo vulkaan en de plantages van Kalibaru.  Voor natuurliefhebbers is dit de beste keuze uit een rondreis door Java!

PROGRAMMA:
DAG 01: Jakarta  >  Bogor
Bij aankomst op Soekarno Hatta  Jakarta International Airport wordt u door onze chauffeur opgewacht. We  rijden in ongeveer twee uur naar Bogor. U overnacht in een resort gelegen aan de voet van Mount Salak temidden van de rijstvelden.


DAG 02: Explore Bogor
Na het ontbijt maakt u met een lokale gids een korte ochtend wandeling door de rijstvelden (Sawahs) en kunt u het Javaans leven in de ochtend op gang zien komen.  Aan het einde van de ochtend bezoeken we Kebun Raya Bogor (de Botanische  tuinen van Bogor) en Paleis Buitenzorg. Op eigen gelegenheid of met een lokale gids kunt u deze wereldbekende Botanische tuin  bezoeken. Kebun Raya  is de oudste Botanische tuin van Indonesie en met een oppervlakte van 110 hectare ook nog eens een van de grootste. Met ruim 12000 plantensoorten en ruim 3000 orchideesoorten. Helaas is het paleis voor bezoekers op dit moment gesloten en alleen vanuit de buitenkant te bewonderen. Op de terugwegg naar het hotel kunnen we ook nog een stop maken bij de lokale market.


DAG 03:   Bogor  >  Puncak Pass  >  Bandung
Na uw ontbijt verlaten we Bogor  voor een korte reis via Puncak Pass naar Bandung. We stoppen onderweg  nog voor de lunch bij Puncak Pass. . Bandung  is de derde grootste stad van Indonesie en heeft een aangenaam klimaat  door de ligging tussen bergen en heuvels, Bandung is daarom ook een  geliefde weekendbestemming bij inwoners uit Jakarta Aangekomen in Bandung verblijft u in een goed middenklasse hotel met zwembad. De rest van de dag heeft u vrij te besteden in Bandung. U kunt op eigen gelegenheid Bandung verkennen.


DAG 04: Tour naarTangkuban Perahu vulkaan & Ciator Hotsprings
Na uw ontbijt gaan we  naar  Lembang op ongeveer 30 kilimeter van Bandung. In Lembang bezoeken  we de Tangkuban Perahu vulkaan, een populaire  trekpleister waar men  wandelend bij de kraterrand kan komen. Ook bevinden zich hier de warmwaterbronnen waar u in de stomende bronnen een ei kunt koken. Na het bezoek aan Tangkuban Perahu gaan we naar de Ciater Hotsprings. Een mooi gelegen park waar  zwembaden zijn gevuld met warm water afkomstig van de vulkanen. Hier kunt u baderen  in het zwavelhoudend water wat erg goed is voor bepaalde huidaandoeningen en reuma. We  rijden terug naar Bandung langs de theeplantages en aardbeienvelden op  de heuvels. U kuntde aardbeienvelden bezoeken en de  heerlijkste zoete aarbeien van Indonesie kunt uitproberen.  Een extra bezoek aan Saung Angklung Udjo is ook mogelijk.


DAG 05:   Bandung  >  Kampung Naga  >  Pangandaran
Na uw ontbijt vertrekken verlaten we Bandung en reizen we verder naar Pangandaran. Onderweg stoppen we bij Kampung Naga in Tasikmalaya. Kampung Naga, ook wel bekend als Dragon Village  is een klein waar men op traditionele wijze leeft. U krijgt een rondleiding door het dorpje van een lokale gids. Na Kampung Naga reizen we verder naar Pangandaran waar we vroeg in de avond zullen aankomen.  U overnachting in een goed middenklasse hotel dichtbij het strand.


DAG 06: Pangandaran Beach
Vandaag  heeft u vrij te besteden aan het mooie zandstrand van Pasar Putih. U  kunt gaan zwemmen of snorkelen in het heldere zeewater of lekker zonnen  op het strand.


DAG 07:  Excursie Pangandaran National Park
Vandaag bezoeken we het Penanjung  National Park, een prachtig natuurreservaat dat uit 80% uit jungle  bestaat. Hier lieven verschillende wilde dieren zoals herten, bantengs,  Javaanse Gibbons, hagedissen en prachtige tropische vogels zoals de  neushoornvogels. Het park heeft fraaie kloof die de Green Canyon wordt  genoemd. Per boot (traditionele Ketinting boat ) varen we over het  groene water van de Canyon.


DAG 08:  Bootreis Kalipucang - Cilcacap  > Reis naar Yogyakarta
Na  het ontbijt brengt onze chauffeur u Kalipucang waar u op een traditionele boot stapt die u naar Cilacap brengt, de bagage kunt u bij de chauffeur achterlaten want hij wacht u op bij Cilacap. Van Kalipucang naar Cilcacap is een mooie bootrit over de delta langs Mangrovebossen en Javaanse dorpjes. In Cilacap wacht de chauffeur u op en brengt u naar Yogyakarta. Het is ook mogelijk om deze reis deels per trein te doen (Banjar - Yogyakarta).


DAG 09:   Excursie naar Pramabanan & Yogyakarta city tour
Na het ontbijt bezoeken we het  binnenhof ‘Kraton’ waar zich het paleis van de Sultan bevindt. Ook  bezoeken we een drukke lokale markt waar van alles en nog wat te koop  is. We rijden verder naar de Prambanan tempelcomplex op ongeveer 30  minuten van Yogyakarta. De Prambanan tempel is eenn meesterlijk bouwwerk  uit het Mataram koningrijk en ligt in een grote tuin met meerdere  tempels zoals de Sewu tempel, Bubrah tempel en de Lumbung tempel.


DAG 10:   Excursie naar de Borobudur tempel  
Vandaag bezoeken we de  wereldberoemde Borobudur tempel. De Borobudur tempel is de grootste  Boedhistische tempel ter wereld en staat op de UNESCO  werelderfgoedlijst. De Borobudur tempel is een archeologisch  wereldwonder gelegen tussen bergen met uitzicht op de Merapi vulkaan.


DAG 11:   Fietstour door het platteland  > Transfer naar Tawwangmangu
In de ochtend na het ontbijt maken we een fietstour door het platteland langs rijstvelden en door Javaanse dorpjes, maak kennis met het echte Javaanse leven in de Kampoeng. Aan het einde van de ochtend bent u terug in het hotel en gaan we na het uitchecken richting  de stad Solo (Surakarta). Solo  is een oude levendige Javaanse stad met vele oude tradities zoals de  Batik kunst en Wayang puppetshow. U kunt hier ook de grootste Batik market van Azie bezoeken, "de Klewer Market".  Op ongeveer 40 kilimoter van Solo op de hellingen van mount Lawu ligt het bergstadje Tawangmangu. Hier overnacht u in een mooi gelegen resort


DAG 12:   Excursie naar de Sukuh & Cetho tempels   >  Transfer naar Malang
Na uw ontbijt brengen we eerst  een bezoek aan de Sukuh tempel ’en de Cetho tempel, beide Hindoe tempels zijn kleine maar mooie tempels. Indien er tijd is kunt u ook de Tawangmangu Waterfall bezoeken.  Vanuit Tawangmangu rijden we richting Malang en passeren we prachtige de natuurlandschappen rond Tawangmangu.  Onderweg kunt u stoppen voor lunch bij een lokaal restaurant.  U overnacht in een goed middenklasse boutique hotel.


DAG 13:   Malang  >  Bromo Tengger Semeru National Park
Na het ontbijt gaan we via Tumpang per Openjeep richting de Bromo vulkaan in het Tengger Semeru National Park. De  tour gaat door het ruige landschap van het National Park. Dit  is tevens een van de mooiste routes om bij Mount Bromo te komen. Per jeep rijden we  over de Savannas, langs groene valleien, ruige landschappen en watervallen. We stoppen bij de Pelangi waterfall, ook wel Rainbow waterfall genoemd waar u de verkoelende spetters van de waterval kunt voelen. U overnachting in het bergdorpje Cemoro Lawang in een eenvoudig maar goed middenklasse resort. De resorts liggen aan de rand van de vallei met uitzicht op de Sea of Sand en de Bromo Vulkaan.


DAG 14:   Bromo sunrise tour  >  Reis naar Kalibaru
Vandaag vroeg op om de  zonsopkomst bij Mount Bromo mee te mogen maken. Per jeep rijden we naar  Mount Pananjakan, op een hoogte van 2600 meter heerft u een   spectaculair uitzicht tijdens de zonsopkomst boven de Sea of Sand, de Bromo vulkaan, Batok vulkaan en de Semeru  vulkaan. “De Semeru vulkaan is de hoogste van alle vulkanen op Java en is  maarliefst 3676 meter hoog”.  Per jeep rijden we verder over de Sea of  Sand naar de Bromo vulkaan. U kunt hier te voet of per paard de stomende  kraterrand van de vulkaan bereiken. Na de Bromo tour keren we  terug naar het resort waar het ontbijt voor u klaar staat.  Rond 10:00 in de ochtend reizen we verder naar  Kalibaru.. Tijdens de reis naar Kalibaru.  We overnachten in een goed middenklasse resort met zwembad.


DAG 15:  Even bijkomen in Kalibaru
Vandaag staat er helemaal niks op  het programma. U kunt lekker even bijkomen aan het zwembad van het  resort of de mooie omgeving van Kalibaru op eigen gelegenheid verkennen. Wandel door de plantages van Kalibaru of maak een rit met de Lory train.  Het is ook mogelijk om op deze dag een excursie naar de Kawa Ijen krater te maken.


DAG 16:  Kalibaru  >  Glenmore  > Ketapang harbor   >  Reis naar  Bali  
Na uw ontbijt bezoeken we de plantages in Glenmore. .  We reizen verder naar de havenstad  Ketapang voor de oversteek naar Bali.  De chauffeur neemt afscheid van u en zet u op de veerboot naar Bali. De oversteek naar Bali duurt ongeveer een uur. Dit is het einde van deze prachtige Java reis.  Uw rondreis op Bali  kunnen wij ook voor u organiseren. Verleng deze reis met een rondreis of strandvakantie op Bali !


Prijzen in Euro's per persoon
bij 2  personen
bij 4  personen
bj 6 personen
Groep
€ 927,-
Op aanvraag
Op aanvraag
Op aanvraag
.
ACCOMMODATIE:
 • 02 overnachtingen Bogor- Happy Valley
 • 02 overnachtingen Bandung -  Sukajadi hotel of Park View hotel
 • 03 overnachtingen in Pangandaran: Java Lagoon
 • 03 overnachtingen in Yogyakarta - Duta Guesthouse of Puri Pangeran
 • 01 overnachting Tawangmangu - Sukuh Cottage
 • 01 overnachting Malang - Merbabu Guesthouse
 • 01 overnachting Bromo National Park - Cafe Lava of Lava View Lodge
 • 02 overnachtingen Kalibaru - Rumah Senang of Kalibaru Cottage

Meer informatie over de door ons aanbevolen accommodatie. Klik hier
Inbegrepen: 15 overnachtingen in middenklasse accommodatie, 15 x ontbijt,  Prive transfer volgens het programma (6 seats auto of minibus), Engels sprekende chauffeur (geen gids), Sawah wandeltour in Bogor,  Kampung Naga tour met lokale gids, Pangandaran tour met gids, Boot Kalipucang - Cilcacap, Jogja Fietstour met gids, Lokale gids in Tawangmangu, Mount Bromo en Glenmore,  Openjeep Tumpang - Bromo, Bromo Sunrise Jeeptour (4WD), Veerboot tickets Java - Bali, Onkosten voor de chauffeur, Dagelijks flesje mineraalwater,  Benzine, tolweg & parkeer kosten, Onze persoonlijke zorg.

Niet inbegrepen: Optionele tours, Entreegelden,  Reisverzekering,Persoonlijke uitgaven. Hoogseizoen toeslag (juli & augustus), Feestdagen: Islamic  holiday, Kerst & Nieuwjaar, Chinese newyear en Eenpersoonstoeslag is op aanvraag.

Opmerkingen:
 • Onze chauffeur wacht u met een naambordje  op bij de aankomsthal van de luchthaven.
 • Draag tijdens de excursies luchtige kleding.  Geen minirokjes en hempjes (bedek de schouders). Bij Mount Bromo kan het erg fris zijn in de ochtend, neem een lange broek, jas of vest mee voor tijdens de Bromo excursie.
 • Neem tijdens het regenseizoen een regenpak of poncho mee.
 • Neem voldoende contant geld (Rupiah) mee voor de toegangskaartjes, Javaanse souvenirs en persoonlijke uitgaven.
 • Jakarta Airport transfer.  Kijk uit voor nep taxi chauffeurs!  Ga nooit mee met taxi chauffeurs die niet voor een erkende taxibedrijf werken. Onze Airport  chauffeurs zijn makkelijk herkenbaar en dragen meestal onze speciale Yogyakarta.nl T-shirts met onze naam & logo. De chauffeur heeft ook een naambordje met uw naam.
 • Wij kunnen ook het transport naar uw verblijf op Bali organiseren. Geeft dit aan bij het aanvraagformulier.
 • Wij kunnen deze reis aanpassen naar wens!

AANVRAAG FORMULIER


Jakarta Soekarno Hatta Airport
Anders (geef aan bij opmerkingen)JA
NEEYOGYAKARTA.NL

Groot Aanbod & Altijd de laagste prijzen!
Met ons aanbod aan reizen & excursies overtreffen wij alle reisorganisaties!
Geen boekingskosten, Geen reserveringskosten, Geen administratiekosten.
De prijs die u ziet is de prijs die u betaalt!

Persoonlijk advies
Voor en tijdens de reis krijgt u begeleiding van één van onze Indonesie reisexperts.
Wij zijn 24/7 bereikbaar op ons Whatsapp nummer.

Antwoord binnen 24 uur!
Onze Indonesie reisexperts delen graag met passie hun schat aan kennis en ervaring met u.  
Uw vraag wordt op werkdagen binnen 24 uur beantwoord
 
Copyright 2019. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu