Do's, Dont's & Tips - Yogyakarta.nl

Snel Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Informatie
VERSTANDIG NAAR INDONESIE
WEL DOEN, NIET DOEN & TIPS
Wanneer u een gast bent in een ander land is het belangrijk om u te gedragen op een passende wijze.

Indonesie  is een land met een rijke cultuur vol met eeuwenoude tradities die  vandaag de dag nog steeds gebruikt worden, wij adviseren u om begrip en  respect te tonen voor de cultuur en tradities van het land en u zult  zien dat dit erg op prijs wordt gesteld door de Indonesiërs en alleen maar in uw voordeel kan zijn tijdens uw reis door het exotische Indonesie.


Wat niet doen?
Er zijn een aantal zaken waar u  rekening mee moet houden bij een bezoek aan Indonesie. Hieronder een  aantal belangrijke  tips over wat niet te doen in Indonesie.


Corruptie
Praat niet over  corruptie in het openbaar. Corruptie is een groot probleem in Indonesie  maar helaas wordt er weinig tot niets aan gedaan en hebben de mensen het  een soort van geaccepteerd.  Toeristen merken hier vrij weinig van  tijdens hun verblijf in Indonesie.


Lichaamstaal
Zoenen en elkaar betasten in het  openbaar wordt niet op prijs gesteld in Indonesie. houd hier rekening  mee. Ook het wijzen met voeten en fingers naar mensen en religieuze  bouwwerken zoals Moskeeën en tempels wordt als onbeleefd beschouwd


Kleding
Met onbedekte armen en benen een  moskee of tempel betreden is ten strengste af te raden. Respecteer het  geloof en houd hier rekening mee. Doe ook je schoenen of slippers uit  voordat je een moskee binnen gaat.


Alcohol
Alcohol behoort niet tot het  dagelijkse gebruik in Indonesie. In de toeristenindustrie komt het  uiteraard wel voor. Bij grote hotels, cafe’s en internationale restaurants kun  je gewoon een biertje, wijntje of sterke drank bestellen. Gebruik  echter geen alcohol in het openbaar. De meeste Moslims drinken geen  alcohol. Op het eiland Bali is er in bijna iedere winkel wel alcohol verkrijgbaar. Drink wel met mate.


Drugs
Drugs is verboden in heel  Indonesie. Bij het gebruik of handel in alle soorten van drugs  (softdrugs & harddrugs) staan hoge gevangenis straffen op en zelfs  de doodstraf.


Zelf autorijden
De wegen in Indonesie (behalve op  Bali) zijn tot tegenstelling met andere Aziatische landen zoals  Thailand en Maleisie erg slecht en verkeersregels kunnen soms verwarrend  zijn. Wij raden af als Indonesie beginner zelf achter het stuur te  kruipen en auto te rijden in Indonesie. Prive vervoer met chauffeur in  Indonesie is heel goedkoop. Zo kunt u 12 uur gebruik maken van uw eigen  Toyota Avanza met chauffeur voor een paar tientjes. Zie ons aanbod prive vervoer in Indonesie.


Religie
Er zijn in totaal zes religies in  Indonesie waaronder de Islam, Katholicisme, Boeddhisme, Hindoeisme,  Protestantisme en het Confucianisme. 86% van de totale bevolking is  Islamtisch en maakt Indonesie het land met de grootste Moslim populatie  in de wereld. Respecteer het geloof van de bevolking en spreek hier  nooit negatief over in het openbaar. Religie is geen taboe in Indonesie.  u kunt verwachten dat u gevraagd wordt wat uw geloof is tijdens uw reis  door Indonesie.Wat wel doen?
Wat u zeker niet mag missen tijdens uw bezoek aan Indonesie.

Eerste keer Indonesie
Gaat u voor het eerst naar  Indonesie vergeet dan zeker geen bezoek aan de Borobudur en Prambanan  tempels op het eiland Java. Beide tempels staan op de UNESCO  Werelderfgoed lijst en zijn prachtige bouwwerken. Ook een bezoek aan de  Bromo vulkaan op het eiland Java, Tanah Lot en Monkey forest op Bali en  de kleine Gili eilandjes mogen niet ontbreken bij een eerste keer  Indonesie!


Een treinreis maken
Een unieke ervaring voor iedere  reiziger zijn de prachtige treinreizen op Java. Er zijn verschillende  treinroutes waaruit u kunt kiezen zowel korte als lange afstanden. Ook  kunt u kiezen uit dag, avond en nachttreinen. De mooiste routes zijn die  met de dagtreinen van Jakarta naar Bandung en van Bandung naar  Yogyakarta.

Kiest u voor een treinreis door Java kies dan zeker voor de Eksecutif class,  oftewel de eerste klas treinen. Deze treinklasse zijn comfortabel en  redelijk luxe met brede stoelen, voldoende beenruimte en airconditioning  . De treinprijzen zijn goedkoop. Voor meer informatie over treinreizen  in Indonesie bezoek onze  Treintickets Indonesie pagina,


Een hapje langs de kant van de weg
De Indonesische keuken behoort  tot een van de beste ter wereld!  Restaurants en eetstalletjes vind je  op iedere straathoek in Indonesie. Van kleine eetstalletjes langs de  kant van de weg of grote eetzalen tot chique restaurants en fastfood  restaurants. Het is dus vrij makkelijk om een plekje voor ontbijt, lunch  of diner te vinden. Kijk altijd naar de drukte in een eetgelegenheid.  Als er veel mensen zijn is het eten vaak goed! Let wel op dat onze magen  niet altijd bestemd zijn voor bepaalde ingredienten die gebruikt worden  in de gerechten. Lees meer over streetfood in Indonesie.


Contact met Indonesiërs
Als u laat merken dat u interesse  heeft in de cultuur en tradities van het land zult u zien dat u  gemakkelijk overal bij betrokken wordt. Indonesiërs zijn  vaak nieuwsgierig naar de Westerse toerist en zullen daarom ook wel  eens proberen een gesprek met u aan te gaan. Het Engels in Indonesie is  niet bij iedereen altijd even goed en soms gaat de communicatie hierdoor  ook moeizaam. Blijf altijd beleefd.


Toeristische trekpleisters
Bezoekt u een toeristische  attractie zoals de Borobudur tempel op Java of de Tanah Lot tempel op  Bali dan is het verstandig dit vroeg in de ochtend te doen om zo de  grote drukte te vermijden.


Mount Bromo  
Bezoekt u tijdens uw reis door  Indonesie de Bromo vulkaan dan is het verstandig om tijdens deze reis  een warme trui, vest of jas mee te nemen. Het dorpje Cemara Lawang bij  de Bromo vulkaan ligt op een hoogte van ruim 2000 meter waar het in de  nacht aardig kan afkoelen en soms zelfs vriezen. Ook goede wandelschoen  of sportschoenen zijn geen overbodige luxe. Voor zowel de Bromo Sunrise  trekking als trekking naar het Krater meer van Kawa Ijen raden we aan  zelf een zaklampje mee te nemen.


Bescherming tegen muggen
Indonesie heeft een tropisch  klimaat waar muggen veel kunnen voorkomen. Vooral in bosrijke gebieden  en aan het strand komen muggen voor en kunnen voor  irritatie zorgen  tijdens uw welverdiende vakantie.

Bescherm uzelf tegen muggen met  het anti muggenmiddeltje DEET. Er zijn verschillende andere soorten  anti muggenmiddels die ook in Indonesie te verkrijgen zijn maar raadzaam  is om DEET te gebruiken. Ook citroenschillen, citronella en een klamboe  kunnen helpen tegen muggen.

Malaria muggen komen niet voor op de  eilanden Java & Bali, op de overige eiland kan Malaria nog wel  voorkomen. Raadpleeg hiervoor uw huisarts of de GGD of bezoek onze Indonesie voorbereiding pagina.YOGYAKARTA.NL

Altijd de laagste prijzen!
Met ons aanbod Indonesie reizen & excursies overtreffen wij alle reisorganisaties!

Persoonlijk advies!
Ons team Indonesie reisexperts delen graag met passie hun schat aan kennis en ervaring met u..

Antwoord binnen 2 werkdagen!
Uw vraag wordt binnen twee werdagen beantwoord.

 
Copyright 2011 - 2017 Yogyakarta.nl - All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu