Lebaran Holiday - Yogyakarta.nl

Snel Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Informatie
LEBARAN HOLIDAY INDONESIA
Elk jaar na de Ramadan maand vieren alle moslims over de hele wereld Lebaran, oftewel ‘het Suikerfeest”.  Indonesie heeft de grootste moslimpopulatie ter wereld en dit feest wordt dan ook groots gevierd door miljoenen Indonesiers.

Tijdens de Lebaran Holiday en een week ervoor en erna is het op sommige plaatsen extreem druk.  Houdt rekening met extra lange reistijden, extreme drukte op wegen, luchthavens, trein stations, winkelcentra en bij toeristische bezienswaardigheden.  Plaatsen als Bandung, Pangandaran, Yogyakarta, Malang en omgeving en het eiland Bali zijn populaire vakantiestemmingen tijdens de Lebaran Holiday.

Ongeveer een week voor de Lebaran Holiday begint de drukte en raken de grote steden als Jakarta en Surabaya langzaam leeg daar vele op vakantie of familiebezoek gaan naar de kleinere steden, badplaatsen en dorpen. Ongeveer vijf dagen na de Lebaran reist iedereen weer massaal terug naar de grote steden en begint het werkleven weer op gang te komen.  Tijdens de Lebaran zullen Banken, overheidsgebouwen, kantoren en ook lokale reiswinkels enkele dagen gesloten zijn. U kunt nog wel gewoon pinnen bij de pinautomaten.

Ieder jaar krijgen we last minute aanvragen en emails van reizigers die zich helaas niet goed genoeg hebben laten informeren over de drukte rondom Lebaran. Vele van deze reizigers zijn dan genoodzaakt hun reisplanning te wijzigen. Ter plaatse een excursie boeken is bijna onmogelijk daar lokale reiswinkels gesloten zijn en excursies en transport volgeboekt zitten. Wij van Yogyakarta.nl houden tijdens de Lebaran altijd twee auto’s en een busje voor last minute aanvragen beschikbaar.

Tips
  • Onze tip is dan ook om accommodatie, vervoer, excursies,  binnenlandse vluchten, treintickets etc ruim van tevoren te boeken om te voorkomen dat alles vol zit!
  • Boek uw treintickets ruim van te voren. Treinreizen naar vakantiebestemmingen als Yogyakarta en Malang maar ook Malang en Banyuwangi zullen twee maanden vooraf al volgeboekt zijn.
  • Boek hotels ruim van te voren. Accommodaite in Bandung, Yogyakarta, Malang, Bromo etc zullen snel vol raken.
  • Boek uw binnenlandse vlucht ruim van te voren. Vliegtickets naar Yogyakarta en Bali zullen snel volgeboekt zijn.
  • Vermijd lange reisafstanden over wegen. Er zullen monster files zijn op routes naar onder andere Bandung,  Pangandaran, Yogyakarta en Malang.
  • Vemijd reizen per lokaal busvervoer.
  • Reken op hoogseizoen toeslagen. Vervoer, gidsen, tickets, hotels zullen alle toeslagen berekenen van 20 – 50 %.
YOGYAKARTA.NL

Altijd de laagste prijzen!
Met ons aanbod Indonesie reizen & excursies overtreffen wij alle reisorganisaties!

Persoonlijk advies!
Ons team Indonesie reisexperts delen graag met passie hun schat aan kennis en ervaring met u..

Antwoord binnen 2 werkdagen!
Uw vraag wordt binnen twee werdagen beantwoord.

 
Copyright 2011 - 2017 Yogyakarta.nl - All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu