Ontdek Bali rondreis | 17 DAAGSE BALI VAKANTIE - Yogyakarta.nl

Snel Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Rondreizen > Rondreis Bali, Lombok & Flores
ONTDEK BALI  (17 dagen)

Reisroute


17 Daagse Rondreis
Bali

incl accommodatie, transfers, gids & tours
Info accommodatie

INLEIDING:
Ontdek het beste van het Godeneiland Bali  tijdens deze 17 daagse rondreis. Van het Zuiden naar midden, Noord en  Oost Bali, met als hoogtepunten de rijstterassen bij Ubud, Munduk, De  Git Git watervallen, de Dolfijnen in Noord Bali, Batur Lake,  Tirtagangga, de Mysterieuze tempels en het mooie brede zandstrand in  Sanur.

Route: Seminyak > Ubud > Munduk > Lovina > Kintamani / Batur > Tirtagangga > Sanur

PROGRAMMA:
DAG 01: Onthaal Denpasar >  transfer naar hotel
Bij aankomst op de Internationale  luchthaven van Bali wacht onze chauffeur u op en brengt u drect naar uw hotel in Seminyak waar u de rest van de dag vrij te besteden heeft. U overnacht in een goed middenklasse hotel.


DAG 02:   Excursie Tanah Lot tempel  > Transfer naar Ubud
Na uw ontbijt bezoeken we als eerst de Tanah Lot tempel.  De Tanah Lot tempel ligt op een kleine rotsachtig eilandje vlakbij  de kust. De tempel werd gebouwd in de zestiende eeuw door de Javaanse  priester Danghyang Nirartha die veel grote tempels in de buurt van de  Bali zee bouwde, tempels zoals de Rambut Siwi tempel in het westen van  Bali, Pulaki tempel en Ponjok Batu tempel in het noorden. Bij de Tanah  Lot tempel kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de Bali zee.  Na het bezoek aan Tanah Lot rijden we  naar Ubud. U overnacht in een goed middenklasse hotel.


DAG 03:   Excursie Ubud
Na uw ontbijt bezoeken we de hoogtepunten van Ubud zoals het Paleis, Monkey Forest,  de wereldberoemde rijstterassen, Elephant Cave en de markt van Ubud. De middag heeft u vrij te besteden.

Ubud
Ubud wordt gezien als de  culturele centrum van Bali en was ooit een klein kunstenaarsdorpje maar  behoord nu tot een van de populairste toeristische bestemmingen van het  eiland.  Nog steeds heeft Ubud haar charmes goed weten te behouden. Jalang  Raya is het levendige centrum  van Ubud met vele lokale en  internationale restaurants, cafes, winkels en  een groot aantal hotels  en guesthouses.


Bezienswaardigheden Ubud

Puri Saren Agung Palace (Ubud Palace)
Een van de trekpleisters van Ubud  is het Puri Saren Agung paleis waar bijna elke avond traditionele  optredens en voorstellingen worden gehouden van diverse Balinese  dansgroepen.

Ubud Market
De Ubud market is een populaire  attractie van Ubud. De markt heeft twee delen, de traditionele markt  waar etenswaren worden verkocht en de kunstmarkt waar kunst, Batik,  textiel, houtwerk en souvenirs worden verkocht.Naast de Ubud markt  bevind zich de Ubud Palace waar de koninklijke familie woont. In de  avonden worden worden hier verschillende dansvoorstellingen gehouden  zoals de Legong Dance, Barong Dance, de Ramayana Ballet voorstelling en  Mahabrata Ballet.

Monkey Forest
In dit heilige bos (Forest of  Padangtegal) lopen de makaak-apen vrij rond. Een leuk en toeristische  plek om even rond te lopen maar kijk uit voor uw zonnebril en camera  want deze kleine langstaart aapjes zijn geneigd om deze spullen zo van u  af te pakkenen probeer het dan nog maar eens terug te krijgen. Het is  dus verstandig deze wilde apen niet te aaien en te voeden. In het westen  van het bos vindt u de Dalem Temple, deze tempel is gewijd aan de Siwa  Goden. In het oosten is het kerkhof en Merajapati tempel, deze tempel is  gewijd aan de vrouw van de Siwa God.

Tegalalang Rice Terrace
De wereldberoemde rijstterassen  liggen ten noorden van het centrum van Ubud in het dorpje Tegalalang.De  rijstterrassen gelegen in een diepe groene vallei met duizenden  kokospalmen kunt u op eigen gelegenheid betreden. U kunt over de  terassen lopen om de boeren van dichtbij aan het werk te zien.Het  uitzicht over de rijstterassen zorgt voor een prachtige foto’s en  video’s.


DAG 04:   Ubud > Munduk
Na uw ontbijt rijden we door het binnenland van Bali naar Munduk. Een mooie route door de berglandschappen en langs plantages. De middag heeft u vrij te besteden. U overnacht in een goed middenklasse guesthouse op een mooie locatie.

Munduk
Munduk is een klein mistig bergdorpje in het noorden van Bali. De heuvelachtige landschappen bedekt met koffie plantages en rijst terassen geven een schilderachtig plaatje.   


DAG 05: Munduk
Vandaag heeft u vrij te besteden in Munduk. Verken op eigen gelegenheid de mooie omgeving van Munduk.


DAG 06: Munduk > Git Git Waterfalls > Lovina
Na uw ontbijt rreizen we naar de badplaats Lovina. Onderweg stoppen we eerst nog bij de Git Git waterfall. U overnacht in een goed middenklasse resort aan of dichtbij het strand van Lovina.

Git Git waterfall
De  Git Git waterval ligt in een prachtig stukje regenwoud met vele wilde  makaak apen die bij de waterval komen drinken. De waterval is 35 meter  hoog en daarmee de hoogste waterval op Bali.

Lovina
Lovina beach ligt in het  noorden van Bali en is in vergelijking met de badplaatsen in het zuiden  een stuk minder toeristisch. Het lange zandstrand van Lovina bestaat uit  zwart vulkanisch zand en de zee is er ook een stuk kalmer. Lovina heeft  prachtig snorkel en duiklocaties. Ook kunt u hier in de vroege ochtend  grote scholen dolfijnen spotten.


DAG 07: Lovina
Vandaag heeft u vrij te besteden in Lovina. Verken op eigen gelegenheid de omgeving van Lovina of rust uit aan het prachtige zandstrand.  Optionele excursies kunt u bij ons bijboeken. Aanbevolen excursies in Noord Bali; Dolfijn spotten & Air Panas (warmwaterbronnen)


DAG 08: Lovina
Vandaag heeft u vrij te besteden in Lovina.  Optionele excursies kunt u bij ons bijboeken. Aanbevolen excursies in Noord Bali;  Munduk Waterfalls & Coffee plantation


DAG 09: Lovina > Kintamani (Lake Batur)
Na uw ontbijt rijden we naar Kintamani bij het grote Batur meer. U overnacht in een mooi gelegen homestay.

Kintamani
Kintamani ligt in het  noord-oosten van Bali is omringd door de prachtige natuur van Batur  Lake. Met adembenemende uitzichten over de actieve Batur vulkaan. In de  gehele omgeving van Kintamani bevinden zich de dorpjes Kedisan Village,  Buahan, Abang, Trunyan, Songan, Zuid Batur, Midden Batur, Noord Batur,  Sukawana en Kintamani Village. De meeste inwoners zijn boeren en  handelaren.

Batur Meer
Het Batur meer is het grootste  meer op Bali en ligt aan de voet van de Batur vulkaan en Mount Abang.  De omgeving van het meer prachtig en  een populaire plek voor toeristen.


DAG 10: Excursie Pura Ulun Danu
Na uw ontbijt bezoeken we Pura Ulun Danu

Ulun Danu
Pura Ulun Danu is de tweede  belangrijkste tempel in Bali. Gebouwd in 1926 en gewijd aan de godin van  de meren en rivieren.  Ulun Danu betekent letterlijk “hoofd van het  meer”


DAG 11: Kintamani > Tirtagangga
Na uw ontbijt rijden we naar Tirtagangga in het oosten van Bali. Bij aankomst in Tirtagangga heeft u de rest van de dag vrij te besteden. U overnacht in een goed middenklasse hotel.


DAG 12: Tirtagangga
Vandaag heeft u vrij te besteden in Tirtagangga. Verken op eigen  gelegenheid de prachtige omgeving, bezienswaardigheden of neem een  heerlijke traditionele Balinese massage bij het resort. U kunt ook een van onze excursies in Tirtagangga bijboeken.

Tirtagangga
Het gebied rond Tirta Gangga  bezit een aantal prachtige rijst terassen en interessante  bezienswaardigheden zoals Tirta Gangga waterpaleis.  

Bezienswaardigheden in Tirtagangga

Tirta Gangga waterpaleis
Dit waterpaleis bestaat uit een  mooie grote weelderige tuin met vele standbeelden, vijvers en fonteinen.  Dit paleis werd grotendeels verwoest door de vulkaanuitbarsting van  Mount Agung in 1963. Het is hierna opnieuw opgebouwd  

Lempuyang Tempel
Pura Luhur Lempuyang tempel ligt  ongeveer 10 kilometer ten oosten van Tirtagangga op de hellingen van  Mount Lempuyang. Dit is een van de  belangrijkste tempels van het  eiland. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over het landschap.

Taman Ujung
Taman Ujung in het zuidoosten van  Karangasem is een ander water paleis gebouwd in 1909. De tempel werd  gebouwd als een plek waar de toenmalige koning van Karangasem “I Gusti  Bagus Jelantik” Kon ontspannen. Ook deze plek werd grotendeels verwoest  door de vulkaanuitbarsting van Mount Agung in 1963.


DAG 13: Tirtagangga > Sanur beach
Na uw ontbijt rijden we terug naar het zuiden van Bali waar we de laatste dagen zullen verblijven in de badplaats Sanur.Na een mooie rondreis door Bali kunt u de laatste dagen heerlijk ontspannen aan het mooie brede zandstrand en de verkoelende blauwe zee. U overnacht in een goed middenklasse resort op enkele minuten lopen van het zandstrand van Sanur.  

Sanur Beach
Sanur ligt in het zuidoosten van Bali en is de oudste badplaats van het eiland. Sanur heeft nog altijd de ontspannen sfeer weten te behouden. Het is een populaire badplaats onder vele Europeanen en heeft een ruime keuze uit goede accommodatie, restaurants en winkeltjes. Bij de meeste resorts kunt u fietsen huren waarmee u op eigen gelegenheid Sanur en omgeving kunt ontdekken. Vanuit het haventje kunt u de boot nemen naar het nabijgelegen eilandje Nusa Lembongan.

Optionele excursies vanuit Sanur; Snorkeltrips, excursie naar Uluwatu, Bali Butterfly park, White water rafting in Ubud.

DAG 14 - 16: Sanur beach
Deze dagen heeft u vrij te besteden in Sanur beach.  U kunt een fiets huren en de omgeving verkennen, relaxen aan het zwembad of op het strand en uiteraard kunt u optionele excursies in Zuid Bali bij ons bijboeken.


DAG 17: Sanur beach > Denpasar Airport
Na uw ontbijt brengen we u naar Denpasar Airport en nemen we afscheid van u.
Prijzen in Euro's per persoon
bij 2  personen
bij 4  personen
bj 6 personen
Groep
Op aanvraag
Op aanvraag
Op aanvraag
Op aanvraag
.
ACCOMMODATIE:
 • 01 overnachting Seminyak -  Bali Ayu Hotel & Villas
 • 02 overnachtingen Ubud -  Green Fields
 • 02 overnachtingen Munduk - Bali Rahayu Homestay
 • 03 overnachtingen Lovina - Rambutan Boutique hotel of Bali Taman
 • 02 overnachtingen Kintamani - Mapa Lake View Bungalow
 • 02 overnachtingen Tirtagangga -  Villa Mega View
 • 04 overnachtingen Sanur - Puri Kelapa Garden Cottages

Meer informatie over de door ons aanbevolen accommodatie. Klik hier
Inbegrepen: 16 overnachtingen in middenklasse accommodatie, 16 x ontbijt,  Prive transfer & excursies volgens het programma (6 seats auto of minibus), Engels sprekende chauffeur (geen gids), Onkosten voor de chauffeur, Dagelijks flesje mineraalwater,  Benzine, tolweg & parkeer kosten, Onze persoonlijke zorg.

Niet inbegrepen: Optionele tours, Entreegelden, Reisverzekering,Persoonlijke uitgaven. Hoogseizoen toeslag (juli & augustus), Feestdagen: Islamic  holiday, Kerst & Nieuwjaar, Chinese newyear en Eenpersoonstoeslag is op aanvraag.

Opmerkingen:
 • Onze chauffeur wacht u met een naambordje  op bij de aankomsthal van de luchthaven.
 • Draag tijdens de excursies luchtige kleding.  Geen minirokjes en hempjes (bedek de schouders).
 • Neem tijdens het regenseizoen een regenpak of poncho mee.
 • Neem voldoende contant geld (Rupiah) mee voor de toegangskaartjes, Javaanse souvenirs en persoonlijke uitgaven.
 • Het is ook mogelijk deze reis in omgekeerde route te maken. Wij kunnen deze reis aanpassen naar wens!


AANVRAAG FORMULIER


Denpasar Airport
Anders (geef aan bij opmerkingen)JA
NEEYOGYAKARTA.NL

Altijd de laagste prijzen!
Met ons aanbod Indonesie reizen & excursies overtreffen wij alle reisorganisaties!

Persoonlijk advies!
Ons team Indonesie reisexperts delen graag met passie hun schat aan kennis en ervaring met u..

Antwoord binnen 2 werkdagen!
Uw vraag wordt binnen twee werdagen beantwoord.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu