Ontdek Sumatra (8 dagen) - Yogyakarta.nl

Snel Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Rondreizen > Rondreis Sumatra
ONTDEK SUMATRA
Ontdek Sumatra van Noord naar West

08 Daagse Rondreis
SUMATRA

incl accommodatie, transport, maaltijden, excursie, gids
INLEIDING:
Ontdek het prachtige Sumatra met als hoogtepunten het  reusachtige Toba Meer, Samosir Island,  de Sipiso Piso waterfall, Minangkabau highlands en Bukittinggi.  Een prachtige rondreis van Noord naar West Sumatra.

PROGRAMMA:
DAG 01: Medan  > Berastagi
Bij aankomst in de ochtend op de luchthaven van Medan wordt u verwelkomt door de gids. Na een korte excursie door Medan waar we onder andere Maimoon Palace, The Palace of Old Deli Kingdom, de Grote Moskee en de Chinese tempel East Mountain  bezoeken beginnen we aan de reis richting Berastagi.  Een mooie route langs prachtige groene valleien en tropisch regenwoud. Bij aankomst in bezoeken we eerst nog de Golden Burmese Pagoda en de lokale fruit markt. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.  U overnacht in een goed middenklasse hotel.

Berastagi
Berastagi ligt op ongeveer 70 kilometer van Medan  op de route naar het Toba Lake
Het  is een rustig bergdorpje gelegenop een hoogte van 1220 meter. Het  landschap bij Berastagi is heuvelachtig met veel groente-, fruit en  bloementeelt. Er liggen twee actieve vulkanen in de buurt van Berastagi,  de Sibayak vulkaan en de Sinabung vulkaan. De Sibayak vulkaan is 2100  meter hoog, de Sinabung vulkaan is 2400 meter hoog.


DAG  02:  Berastagi  > Parapat  > Samosir (Toba Lake)
Na uw ontbijt verlaten we Berastagi voor onze reis naar Samosir Island.  Onderweg bezoeken we eerst de Sipiso-Piso waterval, de route naar de waterval is wederom adembenemend. Voel de verkoeling van de waterval, we stoppen ook bij het oude paleis van de voormalige Batak Simalungun Koning van Pematang Purba. Vervolgens komen we aan in Parapat, een klein dorpje aan de rand van het Tobameer. Hier steken we per veerboot over naar Samosir Island. De rest van de dag heeft u vrij te besteden. U overnacht in een goed middenklasse hotel.

Samosir Island
Samosir Island is een reusachtig eiland temidden van het Toba meer.

Sipiso-piso waterfalls
In de hooglanden van Noord Sumatra aan de noordkant van het Tobameer ligt de Sipiso-piso waterfall. De Sipiso-piso waterfall is 120 meter hoog en ligt in een weelderige groene omgeving. Het water stort zich in een indrukwekkende kloof wat zorgt voor een prachtig natuurspektakel.

Tobameer
Lake toba is een van de natuurlijke wereldwonderen. Het is een enorm kratermeer met een oppervlakte van 1145 vierkante kilometer en een diepte van 450 meter en daarmee is het, het grootste meer van Zuidoost Azie en een van de diepste meren ter wereld.  Toba is een plek om te ontspannen en te genieten van de adembenemende uitzichten.


DAG  03: Samosir Island Excursie
Na uw ontbijt komt de gids u ophalen voor een eiland tour.  We bezoeken Ambarita village en de traditionele rituele volksdansen van de Bataks Tribe in Simanindo.  Daarna bezoek we de oude tombe van King Sidabatur in Tomok village. Ook bezoeken we het kleine eilandje Tao Island.  De middag heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid de omgeving verkennen


DAG  04: Samosir Island > Padang Sidempuan
Na uw ontbijt verlaten we Samosir Island en gaan we per veerboot terug naar het vaste land, vanuit Parapat reizen we via Lumban Binanga Village naar Padang Sidempuan. wederom een prachtige reis door het mooie Sumatra. Aangekomen in Padang Sidempuan heeft u de rest van de dag vrij te besteden. U overnacht in een goed middenklasse hotel.


DAG  05: Padang Sidempuan > Bukittinggi
Na uw ontbijt beginnen we aan een lange reis naar Bukittinggi, volgens vele is Bukittinggi de mooiste stad van Sumatra. Onderweg kunnen we stoppen voor lunch en foto's. Aan het einde van de middag komt u aan in Bukittinggi en heeft u de rest van de dag vrij te besteden.


DAG  06: Bukittinggi Excursie
Na uw ontbijt staat er een volle  dagtour op het programma.  Een rondleiding door het prachtige groene  Minangkabau hooglanden waar we  de Jam  Gadang (Clock tower), de unieke lokale market, het museum, de groene  valleis Ngarai Sianok (Grand Valley), Koto Gadang en Pandai Sikek bezoeken. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.


DAG  07: Bukittinggi > Padang
Na  uw ontbijt bezoeken we Embun Pagi viewpoint voor het mooiste uitzicht  over Lake Maninjau . daarna een drie uur durende rit naar Padang, de  hoofdstad van west Sumatra. Tussendoor stoppen we bij Anai Valley Park.  Bij aankomst in Padang nog een korte stadstour waarna we inchecken in  het hotel. De rest van de dag heeft u vrij te besteden. U kunt bijvoorbeeld het strand van Padang bezoeken.  U overnacht in een goed middenklasse hotel.


DAG  08: Transfer naar Padang Airport
Vandaag heeft u vrij te besteden. Vervoer naar de luchthaven voor uw vlucht naar de volgende bestemming in Indonesie. U kunt er ook voor kiezen om langer in Padang te blijven.

ACCOMMODATIE:
Overnachting Berastagi
In Berastagi overnacht u in het Mikie Holiday Resort. Mikie Holiday Resort is een groot opgezet resort met zwembad. De kamers zijn goed verzorgd ingericht en bieden uitzicht over de tuin.

Overnachting Samosir Island
Op Samosir Island overnacht in u in Toledo Inn. Toledo Inn is een mooi gelegen middenklasse hotel met uitzicht over het Toba meer. De kamers zijn eenvoudig ingericht maar beschikken over de nodige faciliteiten.

Overnachting Padang Sidempuan
Natarna

Overnachting Bukittinggi
The Hills **** of Pusako ****

Overnachting Padang
Pangeran Beach ****

Prijzen in Euro's per persoon
bij 2  personen
bij 4  personen
bj 6 personen
Groep
Op aanvraag
Op aanvraag
Op aanvraag
Op aanvraag
.
Inbegrepen: 07 overnachtingen (01  nacht Berastagi & 02 nachten Samosir Island, 01 nacht Padang Sidempuan, 02 nachten Bukittinggi, 01 nacht Padang), Maaltijden (07 x ontbijt, 07 x lunch, 07 x diner), Prive transfers & excursies volgens het programma, Chauffeur, Engels sprekende gids,, Entreegelden, Veerboot tickets Parapat - Samosir Island vv, Dagelijks flesje mineraalwater,  Souvenir,  Benzine, tolweg &  parkeer kosten,, Onze persoonlijke zorg.
Niet inbegrepen: Optionele tours, Reisverzekering, Persoonlijke uitgaven. Hoogseizoen toeslag (juli & augustus), Feestdagen: Islamic  holiday, Kerst & Nieuwjaar, Chinese newyear en Eenpersoonstoeslag is op aanvraag.

Opmerkingen:
  • Onze gids wacht u met een naambordje  op in de aankomsthal van de luchthaven of bij de lobby van het hotel in Medan.
  • Draag luchtige kleding.  Geen minirokjes en hempjes (bedek de schouders), draag tijdens de excursies goede wandelschoenen
  • Bescherm uzelf goed tegen de zon.
  • Neem tijdens het regenseizoen een regenpak of poncho mee.
  • Neem voldoende contant geld (Rupiah) mee voor Sumatra souvenirs, fooien en persoonlijke uitgaven

AANVRAAG FORMULIER


Medan Airport
Hotel Medan (geef adres door bij opmerkingen)
Anders (geef aan bij opmerkingen)JA
NEE

 


RESERVEER NU
YOGYAKARTA.NL

Altijd de laagste prijzen!
Met ons aanbod Indonesie reizen & excursies overtreffen wij alle reisorganisaties!

Persoonlijk advies!
Ons team Indonesie reisexperts delen graag met passie hun schat aan kennis en ervaring met u..

Antwoord binnen 2 werkdagen!
Uw vraag wordt binnen twee werdagen beantwoord.

 
Copyright 2011 - 2017 Yogyakarta.nl - All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu