Jogja Ontdekkingsreis | KORTE REIZEN OP JAVA - Yogyakarta.nl

Snel Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Korte reizen > Korte reizen Java
JOGJA ONTDEKKINGSREIS
Ga mee op Ontdekkingsreis in Jogja & Omgeving

INLEIDING:
Ontdek de cultuurstad  van Java tijdens deze 5 daagse ontdekkingsreis.  Bezoek de hoogtepunten als de Borobudur tempel, de  Prambanan tempel, ontdek het stadscentrum per traditionele Becak en maak een unieke fietstour door Javaanse  dorpjes en langs de groene rijstvelden. Overnacht in een goed middenklasse hotel in het bruisende Prawirotaman street.

PROGRAMMA:

DAG 01: Aankomst Yogyakarta - transfer naar hotel
Aankomst in Yogyakarta, onthaal op de luchthaven of het treinstation en transfer naar het Prambanan Guesthouse. Nadat u bent ingechecked heeft u de rest van de dag vrij te besteden en kunt u de omgeving van Prawirotaman op eigen gelegenheid verkennen of lekker bijkomen aan het zwembad van het hotel.


DAG 02: Excursie Yogyakarta per Becak
Vandaag verkennen we per becak (de typische fietstaxi) de stad. Het grote voordeel van de becak is dat je de tijd krijgt om alle indrukken in je op te nemen. De meeste becak chauffeurs zijn tevens aardige mannen én heel bekwame chauffeurs. Na deze rit zullen het kraton, de vogelmarkt, het waterpaleis, Jalan Malioboro en nog veel meer zijn geheimen voor  jullie ontsluierd hebben. De middag heeft u vrij te besteden .  Optionele activiteiten zoals een batik cursus.


DAG 03: Bezoek Borobudur tempel, Mendut Tempel en het Boeddhistische klooster
Vroeg uw bed uit want we vertrekken al om 03:45 voor het bezoek aan Borobudur, een uniek boeddhistisch bouwwerk. Omgeven door optrekkende nevel is de Borobudur 's morgens vroeg op zijn mooist. Geniet van een prachtige zonsopkomst.   Je kan terplaatse indien je wil een lokale gids vragen (ong. € 8,-). Het guesthouse geeft je sowieso een handig (Engelstalige) gidsboekje mee die het bezoek zeker aangenamer maakt. Je krijgt het ontbijt mee en kan het nuttigen in het park na het bezoek of neemt het bij terugkeer in het hotel (rond 10 uur). Na een stop voor een bezoek aan de Mendut-tempel en het boeddhistisch klooster terug naar Yogyakarta,  het is ook mogelijk de tour zonder zonsopkomst te doen (06:00, 07:00 of 08:00)

Rond 14:00 gaan we naar de Prambanan tempelcomplex, een hindoeïstisch tempelcomplex. Ook hier kan je met onze Engelstalige papieren gids het bezoek doen of kan je ook een plaatselijke gids nemen (ong. € 8,-). Daarna geniet je van een heerlijk  Javaans buffet gevolgd door een voorstelling van het Ramayanaballet, telkens met de tempels op de achtergrond.


DAG 04: Fietstour door het platteland
Na het ontbijt met de fiets  naar de 'kampung', het platteland. Eerst bezoek je een typische markt met een mooi kleuren- en geurenpallet. De gids zal jullie graag helpen met alle benamingen van de groenten, het fruit en de kruiden. Je maakt kennis met het werk op de 'sawah's' (de rijstvelden), bezoekt kleine traditionele huisnijverheden (bijv. tempé-fabriekje) en geniet van de glimlach van de Javanen die je overal hartelijk welkom heten.

Vrije laatste namiddag. Wat slenteren door de smalle straatjes rond het kraton? Graag winkelen in Malioboro? Rustig genieten aan het zwembad? of misschien een korte batik cursus? Het kan allemaal!

Aan het einde van de middag maak je samen met onze gids een boeiende wandeling door de binnen stad (Alun Alun) van Yogyakarta . Deze wandeltocht kan plaatsvinden op dag 1 (afhankelijk van het aankomstuur), dag 2 ’s namid dags of dag 4 ’s namiddags.


DAG 05: Transfer naar luchthaven of treinstation
Na het ontbijt einde van het arrangement. Transfer naar de luchthaven of het treinstation.

ACCOMMODATIE:
Overnachting Prambanan Guesthouse
Prambanan Guesthouse is een Belgisch-Indonesische joint-venture. Het guesthouse heeft 14 kamers allen gelegen rond een mooie kleine tuin en zwembad. Gasten van Yogyakarta.nl verblijven in een vernieuwde kamer met airconditioning. Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche, toilet en koud en warm water. Het ontbijt is copieus met elke dag vers gebakken bruin brood, vers fruitsap of verse fruitsla, koffie/thee/melk en een ei naar keuze bereid. 's Namiddags word je een typische snack aangeboden met koffie of thee. Gratis wi-fi in het hele guesthouse. De receptie zal alles in het werk stellen om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Aan de receptie heb je ook een kluis om je waardevolle spullen veilig en gratis achter te laten. Prambanan Guesthouse is gelegen in het zuiden van de stad, in de populaire Jalan Prawirotaman. Vele kleine restaurantjes, internetcafés, winkeltjes en massagesalon in de onmiddellijke omgeving.
Prijzen in Euro's per persoon
bij 2  personen
bij 4  personen
bij 6 personen
Groep
€ 209,-
€ 193,-
Op aanvraag
Op aanvraag
.
Inbegrepen: 04 overnachtingen in Prambanan Guesthouse of ander soortgelijk hotel, 04 x ontbijt & afternoon snacks,  Prive transfers volgens het programma, Becak tour,  Ramayana Ballet tickets (Special Class), 01 x Buffet dinner @ Ramayana, Jogja Fietstour met gids (gebruik fietsen tot 17:00), Jogja walking tour met gids, benzine, tolweg &  parkeer kosten,, onze persoonlijke zorg

Niet inbegrepen: Entreegelden, Gids bij de tempels, Optionele tours,  reisverzekering, persoonlijke uitgaven. Hoogseizoen toeslag (juli & augustus), Feestdagen: Islamic  holiday, Kerst & Nieuwjaar, Chinese newyear en Eenpersoonstoeslag is op aanvraag.

Opmerkingen:
  • Onze chauffeur wacht u met een naambordje  op bij de aankomsthal van de luchthaven of bij de Exit van het treinstation.
  • Het Ramayana ballet aan de tempels vindt niet elke dag plaats. Het programma kan eventueel, in overleg met de klant, verandert worden om de gasten de mogelijkheid te geven dit aan de tempels bij te wonen. Het buffet en ballet kan ook dagelijks in een theater in de stad bijgewoond worden (indien geen voorstelling aan de tempels zelf, tijdens het regenseizoen bijv).
  • Draag luchtige kleding.  Geen minirokjes en hempjes (bedek de schouders).
  • Neem tijdens het regenseizoen een regenpak of poncho mee.
  • Neem voldoende contant geld (Rupiah) mee voor de toegangskaartjes, Yogyakarta souvenirs en persoonlijke uitgaven.

AANVRAAG FORMULIER


Yogyakarta Airport
Yogyakarta Tugu Trainstation
Anders (geef aan bij opmerkingen)Prambanan Guesthouse
Anders (geef aan bij opmerkingen)

JA
NEEWAAROM YOGYAKARTA.NL

Altijd de laagste prijzen!
Met ons aanbod Indonesie reizen & tours overtreffen wij alle reisorganisaties!

Persoonlijk advies!
Ons team Indonesie reisexperts delen graag met passie hun schat aan kennis en ervaring met u..

Antwoord binnen 2 werkdagen!
Uw vraag wordt binnen 2 werdagen beantwoord.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu