Parangtritis beach | STRANDEN IN YOGYAKARTA - Yogyakarta.nl

Snel Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Yogyakarta > Stranden van Yogyakarta
PARANGTRITIS BEACH
Parangtritis beach is zeker niet zo toeristisch als de stranden van Bali of Lombok maar is zeker een bezoek waard. Het is het populairste strand in Yogyakarta en ligt op ongeveer op 27 kilomter van het stadscentrum. Parangtritis beach is voornamelijk populair bij lokale bevolking.

De naamgeving van het strand heeft vogens de inwoners zijn eigen geschiedenis . Honderden jaren geleden was er iemand genaamd Dipokusumo die naar dit gebied kwam om te mediteren. Toen hij het  druipende water van het koraalrif in zee zag, benoemde hij dit gebied "Parangtritis",afkomstig van het woord Parang (steen) en Tumaritis (waterdruppels). Parangtritis is een strand vol mythen en misterieuze verhalen.

Parangtritis beach heeft een betoverend kustlandschap en bepaalde punten aan de kust zorgen voor een prachtig zicht over de wijde oceaan, de hoge golven van de oceaan maken het soms onmogelijk om te kunnen zwemmen, het strand daarin tegen is uitgetrekt en ideaal voor strandwandelingen en andere strand activiteiten zoals met paard en wagen over het strand. De zonsondergang in Parangtritis beach is prachtig.

Andere aanraders bij Parangtritis beach zijn Langse Cave en het kerkhof van Syeh Bela Belu voor een spirituele ervaring.  Langse Cave kun je gedeeltelijk te voet betreden en een hoogte van 400 meter kun je bereiken vanwaar je wederom een prachtig uitzicht over de ocean krijgt.


Hotels in Parangtritis beach
Er zijn verschillende accommodatie mogelijkheden in Parangtritis. Zo zijn er een aantal goede resorts en hotels in en rond Parangtritis beach, maar het is nog lang niet zo toeristisch als Bali of andere badplaatsen in Indonesie.

Queen of the South Beach Resort is een goede 3 sterren resort direct gelegen aan het strand. Voor een compleet overzicht aan hotels in Parangtritis beach  klik hier


Locatie Parangtritis beach
Parangtritis strand is te bereiken per lokale bus of eigen vervoer. De afstand van Yogyakarta naar Parangtritis is ongeveer 27 kilometer. Er zijn verschillende routes om vanuit Yogyakarta naar Parangtritis te reizen.

Route 1: Yogyakarta - Imogiri -Siluk - Parangtritis, dit is een mooie rit langs rivieren, rijstvelden, dorpjes en vele groene vlaktes. Ook kun je een stop maken bij Imogiri Royal graves.

Route 2: Yogyakarta - Parangtritis, een vrij makkelijke route over de geasvalteerde wegen. Een weg genaamd Parangtritis road vanuit Yogyakarta tot aan het strand van Parangtritis.

Tips:

 • Bekijk tours naar Parangtritis beach
 • Bekijk hotels in Parangtritis beach    YOGYAKARTA.NL

    Groot Aanbod & Altijd de laagste prijzen!
    Met ons aanbod aan reizen & excursies overtreffen wij alle reisorganisaties!
    Geen boekingskosten, Geen reserveringskosten, Geen administratiekosten.
    De prijs die u ziet is de prijs die u betaalt!

    Persoonlijk advies
    Voor en tijdens de reis krijgt u begeleiding van één van onze Indonesie reisexperts.
    Wij zijn 24/7 bereikbaar op ons Whatsapp nummer.

    Antwoord binnen 24 uur!
    Onze Indonesie reisexperts delen graag met passie hun schat aan kennis en ervaring met u.  
    Uw vraag wordt op werkdagen binnen 24 uur beantwoord
     
    Copyright 2019. All rights reserved.
    Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu