Romantiek Jogja | KORTE REIZEN OP JAVA - Yogyakarta.nl

Snel Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Korte reizen > Korte reizen Java
ROMANTIEK IN YOGYAKARTA
Cultuur trips, heerlijke Javaanse gerechten & fijne accommodatie

INLEIDING:
Romantische reizen en huwelijksreizen worden vaak geassocieerd met luxehotels, parelwitte stranden en zalig nietsdoen. Vele koppels willen echter maar al te graag hun droombestemming echt ‘beleven’! Zo kun je ook genieten van een kleinschalig gezellig familiaal verblijf eerder dan een onpersoonlijke mega groot luxe hotel?

Met dit arrangement laten we je proeven van ‘the best of both worlds’! Een actieve vakantie met veel culturele ontdekkingen, een sportieve uitstap en een onderdompeling in de traditionele Javaanse waarden. Maar evenzeer tijd voor enkele heerlijke romantische etentjes, een ontspannende massage en een verblijf in een droomhuis!

PROGRAMMA:
DAG 01: Aankomst Yogyakarta - Transfer naar hotel
Aankomst te Yogya en intrek in het Prambanan Guesthouse. Welkomgeschenk. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.


DAG 02: Yogyakarta stadstour per Becak - Romantisch diner
Met een lokale Engelstalige gids bezoek je per becak (de typische fietstaxi) de stad. Het grote voordeel van dit vervoer is dat je de tijd krijgt om alle indrukken in je op te nemen. De meeste becakchauffeurs zijn tevens aardige mannen én heel bekwame chauffeurs. Na deze rit zullen het kraton, de vogelmarkt, het waterpaleis, de Jalan Malioboro en nog veel meer zijn geheimen voor jou ontsluierd hebben. ’s Avonds speciaal romantisch dinner in ‘The Sawah’, een uniek restaurant in een prachtig kader met een heerlijke rijsttafel!
   

DAG 03: Borobudur & Prambanan tour -  Javaans buffet diner & Ramayana Ballet
Vroeg vertrek voor het bezoek aan Borobudur, een uniek boeddhistisch bouwwerk. Omgeven door optrekkende nevel is de Borobudur 's morgens vroeg op zijn mooist. Je kan terplaatse indien je wil een lokale gids vragen. Het guesthouse geeft je sowieso een handige (Engelstalige) papieren gids mee die het bezoek zeker aangenamer maakt. Terug rond 10u. Om 15u naar Prambanan, het hindoeïstisch tempelcomplex. Ook hier kan je  met onze Engelstalige papieren gids het bezoek doen of kan je ook een plaatselijke gids nemen. Aansluitend kan je genieten van een heerlijk Javaans buffet en nadien van een opvoering van het Ramayanaballet, telkens met de tempels op de achtergrond.


DAG 04: Bezoekje aan de lokale markt - Kampung fietstour - Overnachting Hani's Villa - Candllight dinner
Met een lokale gids breng je eerst een bezoek aan de plaatselijke markt. Een lust voor de ogen en het reukorgaan. De gids zal je graag helpen met het benoemen van de groenten, de heerlijke vruchten en de geurige kruiden. Aansluitend met de fiets naar de 'kampung', het platteland. Je maakt kennis met het werk op de 'sawah's' (de rijstvelden), bezoekt kleine traditionele huisnijverheden en geniet van de glimlach van de Javanen die je overal hartelijk welkom heten!

Na de middag transfert naar Hani’s villa, een uniek concept in het noorden van de stad. Je neemt er je intrek in een prachtig authentiek traditioneel teakhuis, evenwel ingericht met alle modern westers comfort. Hier kom je gegarandeerd helemaal tot rust. Na een heerlijk ‘candlelightdinner’ kan je helemaal wegdromen in je Javaanse woning.


DAG 05: Vrij te besteden dag - Javaanse traditionele massage
Je vult de dag vrij in naar je persoonlijke wensen maar één fantastische ervaring hebben jullie in elk geval nog te goed: een heerlijke Javaanse traditionele massage!  Afsluitende nacht in Villa Hani’s.


DAG 06: Transfer naar luchthaven of treinstation
Na het ontbijt einde van het arrangement.
ACCOMMODATIE:
03 nachten Prambanan Guesthouse
Prambanan Guesthouse is een Belgisch-Indonesische joint-venture. Het guesthouse heeft 14 kamers allen  gelegen rond een mooie kleine tuin en zwembad. Gasten van Yogyakarta.nl  verblijven in een vernieuwde kamer met airconditioning. Alle kamers  hebben een eigen badkamer met douche, toilet en koud en warm water. Het ontbijt is copieus met elke dag vers gebakken bruin brood, vers fruitsap of verse fruitsla, koffie/thee/melk en een ei naar keuze bereid. 's Namiddags word je een typische snack aangeboden met koffie of thee.  Gratis wi-fi in het hele guesthouse. De receptie zal alles in het werk  stellen om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Aan de receptie  heb je ook een kluis om je waardevolle spullen veilig en gratis achter  te laten. Prambanan Guesthouse is gelegen in het zuiden van de stad, in  de populaire Jalan Prawirotaman. Vele kleine restaurantjes,  internetcafés, winkeltjes en massagesalon in de onmiddellijke omgeving.

2 nachten in Villa Blue Steps
Villa Blue Steps is een prachtige traditionele Javaanse teakwoning.  De Villa is gelegen in het noorden van de stad. Bij klaar weer heb je een prachtig zicht op de Merapi-vulkaan. De gastheer staat garant voor een gastvrij onthaal en een zorgeloos verblijf. De inrichting van het huis is zeer strak en alle modern comfort is aanwezig. De halfopen badkamer is en pareltje. Een mooiere ‘romantische suite’ is moeilijk denkbaar. Je hebt er ook je eigen klein privé-zwembad! Er is nu een tweede kamer aan het huis met ook een eigen badkamer wat het evenzeer ideaal maakt voor families of bevriende koppels.

Prijzen in Euro's per persoon
bij 2  personen
bij 4  personen
bij 6 personen
Groep
Op aanvraag
Op aanvraag
Op aanvraag
Op aanvraag
.
Inbegrepen: 03 overnachtingen in Prambanan Guesthouse of ander soortgelijk hotel, 02 overnachtingen Villa Blue Steps,  Maaltijden (05 x ontbijt & afternoon snacks, 1 x Rijsttafel-dinner bij ‘The Sawah’op dag 2; 1 x traditioneel Javaans buffet op dag 3 & 1 x  Candlelightdinner op dag), Prive transfers volgens het programma, Engels sprekende chauffeur,  Lokale gids bij Borobudur & Prambanan,  Becak tour, Ramayana Ballet tickets (Special Class),  Jogja Fietstour met gids (gebruik fietsen tot 17:00), benzine, tolweg &  parkeer kosten,, onze persoonlijke zorg.
Opmerkingen:
  • Onze chauffeur wacht u met een naambordje  op bij de aankomsthal van de luchthaven of bij de Exit van het treinstation.
  • Het Ramayana ballet aan de tempels vindt niet elke dag plaats. Het programma kan eventueel, in overleg met de klant, verandert worden om de gasten de mogelijkheid te geven dit aan de tempels bij te wonen. Het buffet en ballet kan ook dagelijks in een theater in de stad bijgewoond worden (indien geen voorstelling aan de tempels zelf, tijdens het regenseizoen bijv).
  • Dit arrangement kan ook in omgekeerde volgorde gedaan worden, m.a.w. eerst 2 nachten in Villa Blue steps  en dan 3 nachten in Prambanan Guesthouse.
  • Draag luchtige kleding.  Geen minirokjes en hempjes (bedek de schouders).
  • Neem tijdens het regenseizoen een regenpak of poncho mee.
  • Neem voldoende contant geld (Rupiah) mee voor de toegangskaartjes, Yogyakarta souvenirs en persoonlijke uitgaven.

AANVRAAG FORMULIER


Yogyakarta Airport
Yogyakarta Tugu Trainstation
Anders (geef aan bij opmerkingen)Prambanan Guesthouse
Anders (geef aan bij opmerkingen)

JA
NEEWAAROM YOGYAKARTA.NL

Altijd de laagste prijzen!
Met ons aanbod Indonesie reizen & tours overtreffen wij alle reisorganisaties!

Persoonlijk advies!
Ons team Indonesie reisexperts delen graag met passie hun schat aan kennis en ervaring met u..

Antwoord binnen 2 werkdagen!
Uw vraag wordt binnen 2 werdagen beantwoord.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu