Semarang | BESTEMMINGEN IN INDONESIE - Yogyakarta.nl

Snel Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Bestemmingen
SEMARANG
Semarang is de vierde grootste stad  van  Indonesie met ruim anderhalf miljoen inwoners. Het is de hoofdstad van  de provincie Midden Java.

Semarang was een belangrijke havenstad  tijdens de Nederlandse Koloniale tijd en nog steeds speelt de haven van  Semarang een belangrijke rol in Indonesie.Vandaag de dag staat Semarang  vooral bekend om zijn grote Chinese bevolking.


Wat te doen in Semarang?
Semarang is een grote havenstad.  Vele reizigers gebruiken de stad ook als poort  naar de Karimunjawa  Islands.  De stad heeft zelf ook een aantal indrukwekkende  bezienswaardigheden en attracties die zeker een bezoek waard zijn.


Gedung Lawang Sewu
Lawang Sewu is een oud  treinstation met een indrukwekkende geschiedenis.

Lawang  Sewu werd ontworpen en gebouwd door de Nederlanders in 1904 in de  Nederlandse Koloniale periode en was uiteindelijk klaar voor gebruik in  1919. Het gebouw was oorspronkelijk een treinstation voor de eerste  Nederlands Indische spoorweg maatschappij in Indonesie. Het treinstation  is echter nooit lang in gebruik geweest want tijdens de tweede  wereldoorlog werd het in 1942 overgenomen door de Japanners die het  gebruikte als gevangenis en martelruimte. Vele Indonesiërsvonden in de kelders van Lawang Sewu op gruwelijke wijze de dood.

Vandaag  de dag is Lawang Sewu een populaire toeristen attractie. Je kunt het  hele gebouw bekijken en er zijn rondleidingen met gids door de kelders  van Lawang Sewu. Het verhaal gaat dat het er nog spookt in de kelders.

Lawang Sewu betekend in het Javanees ‘duizend deuren’. Indonesiërszien Lawang Sewu ook als een spookhuis vanwege de vele mysterieuze spookverhalen.

Sam Po Kong tempel (Gedong Batu)
Grote Chinese tempel in Semarang

China Town
Semarang heeft een van de grote  Chinese bevolkingsgroep van Indonesie.  China town in Semarang is een  leuke wijk om te winkelen en eten.

Simpang Lima
Simpang Lima is het bruisende centrum van Semarang. Een square met vele straat restaurants, winkels en hotels


Accommodatie Semarang
Een grote stad als Semarang heeft  genoeg hotels in alle prijsklasse. Van budget hotels tot luxe vier en  vijf sterren resorts. De meeste hotels liggen rondom Simpang Lima, het  centrum van de stad. Bekijk het  aanbod aan hotels in Semarang

Ligging & bereikbaarheid
Semarang ligt aan de noordkust  van Java op ongeveer 480 kilometer van de hoofdstad Jakarta en 125  kilometer van Yogyakarta. Semarang is vanuit Jakarta met het vliegtuig  te bereiken in ongeveer een uur vliegtijd of per trein of bus  in 6 uur.  Vanuit Yogyakarta kun je Semarang het beste bereiken per bus of eigen  vervoer.

Tours & trips Semarang
Wij bieden een aantal leuke dagtrips in Semarang zoals een stadstour, een bezoek aan Jepara beach en nog veel meer leuke dagexcursies. Bekijk het aanbod tours

Met de trein naar Semarang
Semarang is per trein bereikbaar vanuit Jakarta en Surabaya. De treinreis van Jakarta naar Semarang duurt ongeveer 6 uur, vanuit Surabaya duurt de treinreis naar Semarang ongeveer 4 uur. Wilt u met de trein naar Semarang kijk dan eens op onze treintickets pagina.

Met het vliegtuig naar Semarang
Achmad Yani Airport is de Internationale luchthaven van Semarang. Er gaan dagelijks directe vluchten vanuit Jakarta, Surabaya, Denpasar en Lombok naar Semarang, vanuit Yogyakarta zijn er geen vluchten. Airlines die vliegen op Semarang zijn Lion Air, Wings Air, Batik Air, Sriwijaya Air Garuda Indonesia en Batavia Air.  .

Handige Links:

Vliegtickets naar Semarang
Opzoek naar goedkope vluchten naar Semarang, ga naar onze .

Met de trein naar Semarang
Reizen per trein is een leuke belevenis tijdens uw rondreis door Java. Kijk voor treintickets van en naar Semarang op onze Treinpagina.

Dagexcursies Semarang
De leukste dagtours in Semarang. Neem contact met ons op voor het samenstellen van uw excursie.

Lonely Planet – Semarang

Accommodatie in Semarang
Semarang hotels
    YOGYAKARTA.NL

    Altijd de laagste prijzen!
    Met ons aanbod Indonesie reizen & excursies overtreffen wij alle reisorganisaties!

    Persoonlijk advies!
    Ons team Indonesie reisexperts delen graag met passie hun schat aan kennis en ervaring met u..

    Antwoord binnen 2 werkdagen!
    Uw vraag wordt binnen twee werdagen beantwoord.

     
    Copyright 2016. All rights reserved.
    Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu