Surakarta | BESTEMMINGEN IN INDONESIE - Yogyakarta.nl

Snel Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Bestemmingen
SOLO (SURAKARTA)
Solo, ook wel bekend als Surakarta ligt op  ongeveer 60 kilometer van Yogyakarta. Solo ligt aan de Solo Rivier, de  langste rivier op het eiland Java met een lengte van ruim 600 kilometer.  De stad telt ruim een half miljoen inwoners en staat bekend als  bruisende stad. Ook staat de stad bekend om de Surakartese dansstijl,  Wajang poppen theater, Gamelanmuziek en textiel.

Wat te doen in Solo?
Solo is een traditionele Javaanse  stad met een rijke culturele erfgoed. Solo is een stuk minder  toeristisch dan Yogyakarta maar desondanks is het zeker een bezoek  waard. De stad heeft voor de toerist aardig wat te bieden, zo is er de Klewer market, de grootste Batik markt van Indonesie, er is een Batik  museum met de grootste collectie antieke batik producten ter wereld, er  zijn een aantal interessante tempels zoals de Sukuh tempel en de Cetho  tempel en qua natuur heeft Solo ook veel te bieden zo heb je de  Tawangmangu waterfall  en Mount Lawu.

Accommodatie in Solo
Solo is een grote bruisende stad  en heeft qua accommodatie voldoende te bieden. Er zijn een aantal grote  hotels en resorts die beschikken over alle benodigde faciliteiten. Solo  heeft ook een aantal traditionele in Javaanse stijl gebouwde hotels en  voor de budgetreizigers zijn er hostels en homestays. Prijsklasse  verschillend tussen de 80.000 en 1 miljoen Rupiah per nacht. Bekijk het  aanbod hotels in Solo

Ligging en bereikbaarheid
Solo ligt in Midden Java op  ongeveer 60 kilometer van Yogyakarta. Vanuit Yogyakarta kun je per trein  in minder dan een uur naar Solo reizen. Ook rijden er meerdere lokale  bussen per dag tussen Solo en Yogyakarta. Vanuit Jakarta kun je Solo  bereiken met het vliegtuig in ongeveer een uur of met de trein via  Yogyakarta.

Solo heeft een internationale luchthaven “Adisumarmo  international Airport Solo” Er zijn dagelijk vluchten tussen Solo en  andere grote steden in Indonesie. Boek via ons Indonesie.


Handige Links:

Surakarta Adisumarmo Airport

Dagexcursies Bogor
Leuke  dagtours in Solo

Lonely Planet – Solo

Accommodatie in Solo
Solo hotels
    YOGYAKARTA.NL

    Altijd de laagste prijzen!
    Met ons aanbod Indonesie reizen & excursies overtreffen wij alle reisorganisaties!

    Persoonlijk advies!
    Ons team Indonesie reisexperts delen graag met passie hun schat aan kennis en ervaring met u..

    Antwoord binnen 2 werkdagen!
    Uw vraag wordt binnen twee werdagen beantwoord.

     
    Copyright 2016. All rights reserved.
    Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu