Alles wat je moet weten over Indonesie | INDONESIE REISINFORMATIE - Yogyakarta.nl

Snel Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Informatie
INDONESIE TIPS, ADVIES & INFO
Wanneer u een gast bent in een ander land is het belangrijk om u te gedragen op een passende wijze.

Indonesie is een land met een rijke cultuur vol met eeuwenoude tradities die vandaag de dag nog steeds gebruikt worden, wij adviseren u om begrip en respect te tonen voor de cultuur en tradities van het land en u zult zien dat dit erg op prijs wordt gesteld door de Indonesiërs en alleen maar in uw voordeel is


Wat niet doen?
Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden bij een bezoek aan Indonesie. Hieronder een aantal belangrijke Dont’s & Tips voor Indonesie.

Corruptie
Praat bijvoorbeeld nooit over corruptie in het openbaar.  Corruptie is een groot probleem in Indonesie maar helaas wordt er weinig tot niets aan gedaan en hebben de mensen het een soort van geaccepteerd.  Toeristen merken hier vrij weinig van tijdens hun verblijf in Indonesie.

Lichaamstaal
Zoenen en elkaar betasten in het openbaar wordt niet op prijs gesteld in Indonesie. hou hier dus rekening mee. Ook het wijzen met voeten en fingers naar mensen en religieuze bouwwerken zoals moskeen en tempels wordt als onbeleefd beschouwd

Kleding
Met onbedekte armen en benen een moskee of tempel betreden is ten strengste af te raden. Respecteer het geloof en hou hier rekening mee. Doe ook je schoenen of slippers uit voordat je een moskee of tempel binnen gaat.

Alcohol in het openbaar
Alcohol behoort niet tot het dagelijkse gebruik in Indonesie. In de toeristische bestemmingen komt het uiteraard wel voor. Bij Internationale hotels, cafe’s en restaurants kun je gewoon een biertje, wijntje of sterke drank bestellen. Gebruik echter geen alcohol in het openbaar. De meeste Moslims drinken geen alcohol.

Drugs
Drugs is verboden in heel Indonesie. Bij het gebruik of handel in alle soorten van van drugs (softdrugs & harddrugs) staan hoge gevangenis straffen op en zelfs de doodstraf.

Zelf autorijden in Indonesie
De wegen in Indonesie (behalve op Bali) zijn tot tegenstelling met andere Aziatische landen zoals Thailand en Maleisie erg slecht en verkeersregels kunnen soms verwarrend zijn. Wij raden af als Indonesie beginner zelf achter het stuur te kruipen en auto te rijden in Indonesie. Prive vervoer met chauffeur in Indonesie is heel goedkoop. Zo kunt u 12 uur gebruik maken van uw eigen Toyota Avanza met chauffeur voor een paar tientjes. Zie ons pagina prive vervoer voor daggebruik.

Religie
Er zijn in totaal zes religies in Indonesie waaronder de Islam, Katholicisme, Boeddhisme, Hindoeisme, Protestantisme en het Confucianisme. 86% van de totale bevolking is Islamtisch en maakt Indonesie het land met de grootste Moslim populatie in de wereld. Respecteer het geloof van de bevolking en spreek hier nooit negatief over in het openbaar.

Meer Dont’s
  • Met onbedekte armen en benen een moskee betreden
  • Alcohol gebruik in het openbaar. De meeste Moslims drinken geen alcohol
  • In het openbaar uitsloven met geld, dure accosiores zoals horloges, sieraden en electronica.
  • Topless zonnen


Wat wel doen!
Wat u zeker niet mag missen en moet proberen in Indonesie.

Eerste keer Indonesie
Gaat u voor het eerst naar Indonesie vergeet dan zeker geen bezoek aan de Borobudur en Prambanan tempels op het eiland Java. Beide tempels staan op de UNESCO Werelderfgoed lijst en zijn prachtige eeuwenoude bouwwerken. Ook een bezoek aan de Bromo vulkaan in Oost Java, de Tanah Lot en Monkey forest op Bali en de kleine Gili eilandjes mogen niet ontbreken bij een eerste bezoek aan Indonesie!

Een treinreis maken
Een unieke ervaring voor iedere reiziger zijn de prachtige treinreizen op Java. Er zijn vele verschillende treinroutes waaruit u kunt kiezen zowel korte als lange afstanden. Ook kunt u kiezen voor de dag, avond en nachttreinen. De mooiste routes zijn die met de dagtreinen van Jakarta naar Bandung en van Bandung naar Yogyakarta.

WIlt u een treinreis op Java maken  kies dan zeker voor de Eksecutif class, oftewel de eerste klas treinen. Deze treinklasse zijn comfortabel en redelijk luxe met brede stoelen en hebben airconditioning.  Het kan zelfs fris worden in de Eksecutive class coupe. De treinprijzen zijn goedkoop. Voor meer informatie over treinreizen in Indonesie bezoek onze Treinreis pagina

Een hapje eten langs de kant van de weg
De Indonesische keuken behoort tot een van de beste ter wereld!  Restaurants en eetstalletjes vind je op iedere straathoek in Indonesie. Van kleine eetstalletjes langs de kant van de weg of grote eetzalen tot chique restaurants en fastfood restaurants. Het is dus vrij makkelijk om een plekje voor ontbijt, lunch of diner te vinden. Kijk altijd naar de drukte in een eetgelegenheid, als er veel mensen zijn is het eten vaak goed! Let wel op dat onze magen niet altijd bestemd zijn voor bepaalde ingredienten die gebruikt worden in de lokale gerechten. Lees meer over streetfood in Indonesie

Contact met Indonesiërs
Als u laat merken dat u interesse heeft in de cultuur en tradities van het land zult u zien dat u gemakkelijk overal bij betrokken wordt. Indonesiërs zijn vaak nieuwsgierig naar de Westerse toerist en zullen daarom ook wel eens proberen een gesprek met u aan te gaan. Het Engels in Indonesie is niet bij iedereen altijd even goed en soms gaat de communicatie hierdoor ook moeizaam. Blijf altijd beleefd.


Handige tips en informatie
Handige tips en nuttige informatie.

Toeristische trekpleisters
Bezoekt u een toeristische attractie zoals de Borobudur tempel op Java of de Tanah Lot tempel op Bali dan is het verstandig dit vroeg in de ochtend te doen om zo de grote drukte te vermijden.

Vulkanen bezoeken
Bezoekt u tijdens uw reis door Indonesie een vulkaan of hoog gelegen berggebied dan is het verstandig om een warme trui, vest of jas mee te nemen. Ook voor de excursies naar de Bromo vulkaan, Merapi vulkaan, Batur vulkaan, Kelimutu vulkaan en Rinjani vulkaan raden we aan om goede wandel, sport of berg schoenen mee te brengen.

Indonesische Groet
Een groet in Indonesie wordt gedaan doormiddel van een handdruk.  Let op bij Islamitische dames is het de bedoeling dat zij begint met een handdruk. Zoniet dan is een beleefde glimlach beter

Bij de lokale bevolking op bezoek
In veel van onze rondreizen kunnen de mensen bij een lokaal gezin binnen kijken. Doe bij het betreden van een woning altijd uw schoenen uit. Het zelfde geldt voor het betreden van Moskeeen en andere gebedshuizen.

Eten
Rechterhand gebruiken bij het eten.

Afdingen
Onderhandelen over de prijs op markten en pasar malams. Ook bij de vele souvenirs winkeltjes bij de toeristische attracties en badplaatsen kunt u afdingen. Probeer altijd met zo 50% lager te beginnen en onderhandel dan tot een bedrag waar u mee akkoord wilt gaan.

Bescherming tegen muggen
Indonesie heeft een tropisch klimaat waar muggen veel kunnen voorkomen. Vooral in bosrijke gebieden en aan het strand komen muggen voor en kunnen voor  irritatie zorgen tijdens uw welverdiende vakantie.

Bescherm uzelf tegen muggen met het anti muggenmiddeltje DEET. Er zijn verschillende andere soorten anti muggenmiddels die ook in Indonesie te verkrijgen zijn maar raadzaam is om DEET te gebruiken. Ook citroenschillen, citronella en een klamboe kunnen helpen tegen muggen.

Malaria muggen komen niet voor op de eilanden Java & Bali, op de overige eiland kan Malaria nog wel voorkomen. Raadpleeg hiervoor uw huisarts of de GGD of bezoek onze Indonesie voorbereiding pagina

Religie
Religie is geen taboe in Indonesie. u kunt verwachten dat u gevraagd wordt wat uw geloof is tijdens uw reis door Indonesie.

Beleefdheid
Indonesiërs zullen vrijwel altijd een vriendelijk en beleefd gebaar tonen naar toeristen. Ook al is er een meningsverschil blijf ook dan altijd beleefd.

Nieuwsgierigheid
Indonesiers zijn over het algemeen nieuwsgierig naar de buitenlandse toerist. vooral in toeristische attracties zoals de Borobudur en Prambanan tempels is het heel gewoon dat de Indonesier u als toerist vragen zal stellen zoals waar u vandaan komt, wat u naam is, wat voor werk u doet en wat u geloof is. Ook willen ze maar al te graag op de foto met een buitenlandse toerist.

Blijf ook dan altijd beleefd. Heb je hier geen tijd of zin in probeer dit dan om een zo beleefd mogelijk manier duidelijk te maken en loop niet weg zonder te reageren.

Taxi’s
Maak alleen gebruik van taxi’s met meter. Taxi’s zonder meter vragen vaak het dubbele tarief.

Op luchthavens staan vaak vele taxichauffeurs bij de aankomsthal die u naar uw hotel willen brengen, sla deze direct over en ga naar de taxistand die op elke luchthaven te vinden is en waar de erkende taxi’s staan zoals Blue Bird, Silver Bird, Transtaxi en Express taxi’s. Ook bij de meeste winkelcentra vind je taxistands. Bij uw hotel kunt u ook betrouwbare taxi’s bestellen.

Reisvoorbereiding
Lees ook onze Reisvoorbereiding pagina voor meer handige informatie voor uw vakantie voorbereiding.YOGYAKARTA.NL

Altijd de laagste prijzen!
Met ons aanbod Indonesie reizen & excursies overtreffen wij alle reisorganisaties!

Persoonlijk advies!
Ons team Indonesie reisexperts delen graag met passie hun schat aan kennis en ervaring met u..

Antwoord binnen 2 werkdagen!
Uw vraag wordt binnen twee werdagen beantwoord.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu