Veilig naar Indonesie | VOORBEREID NAAR INDONESIE - Yogyakarta.nl

Snel Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Informatie
VEILIG OP VAKANTIE NAAR INDONESIE
Voor u naar Indonesie komt is het  altijd handig om een aantal veiligheidsregels en tips goed door te nemen om zodoende goed geinformeerd aan uw reis naar Indonesie kunt beginnen.

Actuele informatie over de veiligheid en ontwikkelinge in IndonesiĆ« vind je op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken  www.rijksoverheid.nl/ministeries/bz
Voor Belgen op  de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken. http://diplomatie.belgium.be
Of download de APP.   BZ reisadvies

Alarmnummers
110 (politie)
118 (ambulance)
113 (brandweer)

Blijf bereikbaar in crisissituaties
Laat uw gegevens achter bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.  U wordt dan automatisch op de hoogte gehouden bij gewijzigd reisadvies en crisissituaties. Geef uw reisplanning ook door aan familie en bekenden in uw thuisland.

Criminaliteit
Indonesie is een velig land voor de buitenlandse toeristen. Je kunt er veilig reizen maar  net als in elk ander land komt criminaliteit en diefstal ook in Indonesie voor.

Blijf altijd alert voor zakkenrollers die actief kunnen zijn op drukke plaatsen als treinstations, busstations, markten, evenementen.en andere drukke gelegenheden.  Straatovervallen komen weinig voor en in de meeste steden in Indonesie is het veilig om over straat te lopen.

Busreizen per lokale bus is een hele belevenis in Indonesie maar we raden dit eigenlijk niet aan. Lokale buschauffeurs kunnen soms roekeloos rijden en de meeste lange busreizen zijn in de nacht.  Ook moet u uw eigendommen goed in de gaten houden  tijdens de gehele reis daar kleine criminelen het vaak gemunt hebben op busreizigers die hun handbagage boven hun stoel plaatsen.   Neem nooit te veel contant geld mee en houdt belangrijke documenten, credit cards, betaalpasjes, telefoons etc de gedurende reis bij u.

Wat te doen bij diefstal ?
U bent altijd zelf verantwoordelijk voor uw persoonlijke eigendommen en beslissingen. Wordt u tijdens uw reis bestolen.  Doe dan direct aangifte bij de politie en regel het verder met uw eigen verzekering. Het ter plaatse terughalen van de schade is bijna altijd onmogelijk.

Bus, boot of treinmaatschapijen zijn nooit aansprakelijk voor diefstal tijdens de reis. U bent zelf verantwoordelijk om u eigendommen goed bij u te houden.  Hetzelfde geldt voor hotels, vliegtuigen, taxis en andere vervoersmiddelen.

De app SOS is een handige app die u kunt downloaden op uw smartphone.

Verkeersveiligheid in Indonesie
In vergelijking met Nederland is het wegverkeer in Indonesie chaotisch  en lijkt het soms of er geen verkeersregels gelden.

Op Bali na raden we aan niet zelf auto  te rijden in Indonesie.  Door zware regenval en extreme hitte zijn wegen vaak in slechte staat met gaten, scheuren en hobbels.

Bent u wel van plan zelf auto te gaan rijden in Indonesie dan dient u een internationaal rijbewijs aan de vragen en uzelf te informeren over de verkeersveiligheid in Indonesie. Dit kan via de website van de ANWB. https://www.anwb.nl/vakantie/indonesie/informatie/verkeer

Tip! Pas op met oversteken.  Hoewel er op sommige wegen wel zebrapaden zijn hebben deze vrijwel geen functie. Metname de duizenden brommers zorgen voor chaos op de wegen.  Pas altijd goed op met oversteken en gebruik zolang het kan een overloop brug die bij sommige drukke wegen te vinden zijn.

Zelf brommer rijden in Indonesie is metname populair op Bali en in Yogyakarta. Ook hier geldt dat u rekening dient te houden met chaos op wegen en verkeersregels die verwarrend kunnen zijn. Draag altijd een helm!

Wetten in Indonesie
De wetten, regels en gebruiken van Indonesie zijn in sommige gevallen totaal anders zijn dan bij ons in Nederland en Belgie.  Respecteer dit en houdt u aan de regels van het land.

In sommige delen van Indonesie gelden strenge Islamitische wetten waar u zich aan moet houden.  Het geloof in Indonesie wordt erg serieus genomen

Drugs
In het bezit hebben van drugs is strafbaar in Indonesie. De straffen hiervoor zijn veel zwaarden dan in Nederland en Belgie waarbij de doodstraf niet mag worden uitgesloten. Belangrijk: Kom nooit in aanmerking met drugs of drugsverkopers. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Natuurgeweld
In Indonesie kunnen aardbevingen, overstromingen, tropische orkanen en vulkaanuitbarstingen, voorkomen.  Bent u in Indonesie tijdens een natuurramp volg dan de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten en houdt de lokale media en nieuws in de gaten.

In geval van een noodsituatie proberen wij onze gasten zo goed mogelijk te informeren.YOGYAKARTA.NL

Altijd de laagste prijzen!
Met ons aanbod Indonesie reizen & excursies overtreffen wij alle reisorganisaties!

Persoonlijk advies!
Ons team Indonesie reisexperts delen graag met passie hun schat aan kennis en ervaring met u..

Antwoord binnen 2 werkdagen!
Uw vraag wordt binnen twee werdagen beantwoord.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu