RONDREIS INDONESIE - Yogyakarta & Sulawesi | 10 DAAGSE RONDREIS DOOR JAVA & ZUID SULAWESI - Yogyakarta.nl

Snel Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Rondreizen > Rondreis Java
JOGJA & ZUID SULAWESI (10 dagen)

Reisroute


10 Daagse Rondreis
Yogyakarta & Sulawesi
va. € 398,-
incl accommodatie, transfers, gids & tours
Info accommodatie

INLEIDING:
Ga mee op deze prachtige Indonesie reis en bezoek de hoogtepunten van Yogyakarta in combinatie met een rondreis door Zuid Sulawesi.
PROGRAMMA:
DAG 01:   Aankomst Yogyakarta
Bij aankomst in Yogyakarta wacht onze chauffeur u op en brengt u naar het hotel. Deze dag heeft u verder vrij te besteden.


DAG 02:  Becak City tour & Prambanan Sunset
Per traditionele fietstaxi gaan we rond het centrum van Yogyakarta en bezoeken we alle hoogtepunten zoals Kraton en het paleis van de Sultan, het waterkasteel Tamansari, de vogeltjesmarkt, het Vredeburg museum, Malioboro street en een Batik atelier.  Na de stadstour zet de becak driver u af bij het hotel en heeft u nog even de tijd om te lunchen voordat onze chauffeur u komt ophalen voor het bezoek aan de Prambanan tempel.  U bent aan het begin van de avond weer terug bij het hotel.


DAG 03:  Borobudur Sunrise & Dieng Plateau
Vroeg vertrek voor een magische zonsopkomst bij de Borobudur tempel.  U kunt een ontbijt box vragen bij het hotel voor onderweg. Na de zonsopkomst en een rondleiding door de Borobudur tempel complex gaan we verder naar Dieng Plateau in Wonosobo.

Dieng Plateau is een klein mistig bergdorpje met mooie uitzichten over het Javaans landschap . Hier bezoekt u het twee kleurig meer Telaga Warna, de SIkidang krater en de Arjuna tempel.  U kunt lunchen in een lokaal restaurantje.  Doordat Dieng Plateau hoog gelegen is, is de termperatuur vaak erg aangenaam en soms fris.


DAG 04:  Vlucht Yogyakarta > Makassar  (Zuid Sulawesi)
De ochtend heeft u nog vrij te besteden en kunt u nog even relaxen aan het zwembad van het hotel.  In de middag brengt onze chauffeur u naar de luchthaven van Yogyakarta voor uw vlucht naar Makassar .  In Makassar wacht onze Sulawesi chauffeur u op en brengt u naar het hotel


DAG 05:  Makassar City tour > Transfer naar Pare Pare
Korte stadstour (Fort Rotterdan & bezoek Oude haven – Via Maros Bantimurung-Bulusaraung National Park naar Parepare (boot tocht & wandeling in Maros)


DAG 06:   Pare Pare > Rantepao (Torajaland)
Vandaag reist u van Pare Pare naar het beroemde Torajaland in Rantepao. Hier blijft u drie nachten en heeft u twee volle dagexcursies met gids.


DAG 07:   Toraja Excursie  (dag 01)
Na het ontbijt nemen we u mee op een volle dag door Torajaland.. Als eerst bezoeken we Lemo waar we de hangende graven kunnen vinden met hun rijen Tau-Tau sculpturen. Ook bezoeken we Tampangallo, een oude en natuurlijke graf in een grot. In Kambira, ontdekken de bizare baby graven op een boom die "Tarra Tree" genoemd.

De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant in Rantepao. Na de lunch bezoeken we Marante & Nanggala, Dit zijn lokale Torajan dorpen met grote Tongkonan huizen. Nanggala kunnen we ook bomen vol met duizende vleermuizen zien.   Als laatst bezoek u Kete 'Kesu. In dit  Toraja dorpje dat op de wereld erfgoed lijst van UNESCO staat bevinden zich de oude Tongkonan huizen..


DAG 08:   Toraja Excursie  (dag 02)
Na het ontbijt nemen we u mee op een tour rond Tana Toraja. In de ochtend zullen we Bori bezoeken 'waar we de oude hunebed stenen bezoeken die hier al sinds duizenden jaren liggen. Dan nemen we je mee naar hoogland Tinombayo om te genieten van het schitterende uitzicht over de rijstterrassen en de Torajan dorpen.. We bezoeken ook Lokomata met de graven op de grote hunebed stenen.

We maken een lichte trekking van Pana naar Tikala door de verschillende Toraja dorpjes. Tijdens deze wandeling zien we het dagelijkse leven van de inwoners

DAG 09:    Rantepao > Makassar
Na het ontbijt rijden we terug richting  Makassar. De reis gaat via Pare Pare en onderweg stoppen we in Puncak Bambapuang voor een spectaculair uitzicht over de Erotic Mountain ‘Buttukabobong:


DAG 10:    Hotel > Makassar Airport
Na uw ontbijt brengt de chauffeur u naar de luchthaven van Makassar voor de vlucht naar uw volgende bestemming. Er gaan rechtstreekse vluchten van Makassar naar Surabaya, Denpasar, Yogyakarta of Jakarta.


U kunt ook het verblijf op Sulawesi verlengen. Een aantal extra dagen in bijvoorbeeld Malino en een korte strandvakantie in Bira.  Wij helpen u hier graag bij.

Prijzen in Euro's per persoon
bij 2  personen
bij 4  personen
bj 6 personen
Groep
€ 671,-
Op aanvraag
Op aanvraag
Op aanvraag
.
ACCOMMODATIE:
  • 03 nachten  Yogyakarta - Duta Guesthouse of Gallery Prawirotaman (upgrade)
  • 02 nachten Makassar: Hotel Aston of Hotel Empress
  • 01 nacht Pare Pare - Kenari Bukit Indah hotel
  • 02 nachten Rantepao  - Hotel Torsina of Toraja Heritage hotel

Meer informatie over de door ons aanbevolen accommodatie. Klik hier
Inbegrepen:  Yogyakarta: 03 overnachtingen in middenklasse accommodatie, 03 x ontbijt,  Prive transfer volgens het programma (6 seats auto of minibus), Engels sprekende chauffeur, Lokale gids bij Borobudur,  Prambanan & Dieng plateau,  Becak tour,  Sulawesi:  05 overnachtingen in budget - middenklasse accommodatie, maaltijden: 5 x ontbijt + 2 x lunch in Toraja,  Prive transfers volgens het programma (6 seats auto of minibus), Engels of Nederlands sprekende Gids voor de gehele reis in Sulawesi (7 dagen),  Entreegelden & donaties op Sulawesi, Boottocht in Maros,   Alle onkosten voor de chauffeurs en gidsen op Java & Sulawesi,  Dagelijks flesje mineraalwater,  Benzine, tolweg & parkeer kosten, Onze persoonlijke zorg.

Niet inbegrepen: Optionele tours, Entreegelden Borobudur, Prambanan & Dieng Plateau, vliegtickets,  Reisverzekering, Persoonlijke uitgaven. Hoogseizoen toeslag (juli & augustus), Feestdagen: Islamic  holiday, Kerst & Nieuwjaar, Chinese newyear en Eenpersoonstoeslag is op aanvraag.

Opmerkingen:
  • Onze chauffeur of gids wacht u met een naambordje  op bij de aankomsthal van de luchthaven, Exit van het treinstation of bij de lobby van uw hotel.
  • Draag tijdens de excursies luchtige kleding.  Geen minirokjes en hempjes (bedek de schouders).
  • Neem tijdens het regenseizoen een regenpak of poncho mee.
  • Neem voldoende contant geld (Rupiah) mee voor de toegangskaartjes, Javaanse souvenirs en persoonlijke uitgaven.
  • Wij kunnen deze reis aanpassen naar wens!

AANVRAAG FORMULIER


Yogyakarta Airport
Yogyakarta treinstation
Hotel Yogyakarta
Anders (geef aan bij opmerkingen)JA
NEEYOGYAKARTA.NL

Groot Aanbod & Altijd de laagste prijzen!
Met ons aanbod aan reizen & excursies overtreffen wij alle reisorganisaties!
Geen boekingskosten, Geen reserveringskosten, Geen administratiekosten.
De prijs die u ziet is de prijs die u betaalt!

Persoonlijk advies
Voor en tijdens de reis krijgt u begeleiding van één van onze Indonesie reisexperts.
Wij zijn 24/7 bereikbaar op ons Whatsapp nummer.

Antwoord binnen 24 uur!
Onze Indonesie reisexperts delen graag met passie hun schat aan kennis en ervaring met u.  
Uw vraag wordt op werkdagen binnen 24 uur beantwoord
 
Copyright 2019. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu