Yogyakarta.nl

Snel zoeken

Go to content

Indonesie voorbereiding

Informatie

Reisadvies Indonesie

Voor een actueel reisdadvies voor Indonesie raden wij aan om de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te bezoeken;
www.minbuza.nl

Ook het team van Yogyakarta.nl helpt en adviseert u graag bij de voorbereiding van uw Indonesie reis. Heeft u vragen neem dan
contact op met Yogyakarta.nl.

Download nu ook de nieuwe reisapplicatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor smartphones, Ipads en Tablets. Zo bent en blijft u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw reisbestemming.


Reisdocumenten
Voor Indonesie is een geldig paspoort vereist dat na terugkomst vanuit Indonesie nog 6 maanden geldig moet zijn. Ook reizende kinderen en babies hebben een eigen paspoort nodig.

Bij een verblijf in Indonesie langer dan 30 dagen heeft u een
60 dagen toeristenvisum nodig die u kunt u aanvragen bij de Ambassade van Indonesie in Den Haag en voor Belgen bij de Ambassade van Indonesie in Brussel. Meer informatie

Internationaal rijbewijs voor Indonesie
In Indonesie is een internationaal rijbewijs verplicht als u hier auto of motor wilt rijden. Een Internationaal rijbewijs kunt u direct aanvragen bij elk kantoor van de ANWB.

Verzekerd naar Indonesie
Een reisverzekering is aan te bevelen voor iedereen die naar Indonesie reist. Een reisverzekeringe voor Indonesie kunt u in Nederland of Belgie afsluiten. Voor meer informatie over reis verzekeringen Klik hier

Klimaat Indonesie
Indonesie ligt dichtbij de evenaar en daardoor heeft het land een warm en tropisch klimaat met uitzondering van de hoogst gelegen gebieden. De hoogste temperaturen kunnen oplopen tot 37 graden met daarbij een hoge luchtvochtigheid graad. Gemiddeld is het in Indonesie 30 graden op de dag en 26 graden in de avond.

Indonesie kent twee seizoenen. Het regenseizoen en het droge seizoen.

Het regenseizoen in Indonesie
Het regenseizoen (moesson) in Indonesie begint rond begin oktober. Tijdens deze moesson kan er veel regen vallen, vooral rond de bergen. De regenbuien zijn vaak hevig maar meestal van korte duur, waarna de zon daarna direct weer kan gaan schijnen. De regenperiode duurt tot eind maart. Gemiddeld valt er 1500 tot 2500 milimeter aan regen per jaar in Indonesie.

Het droge seizoen in Indonesie
Het drogeseizoen in Indonesie begint rond begin april en duurt tot begin oktober. In de middagen kan het oplopen tot wel 37 graden met gemiddeld 7 zon uren per dag.

Bescherming tegen de zon
De kracht van de zon is groot in Indonesie. Hou hiermee dus rekening en smeer uzelf altijd goed in met zonnebrandcreme met een hoge factuur om het risico op verbranding te voorkomen. Een pet voor bescherming van uw hoofd en een zonnebril om uw ogen te beschermen.

Kleding
Indonesie heeft een tropisch klimaat met een hoge luchtvochtigheidsgraad, het is daarom verstandig tijdens het reizen luchtige kleding te dragen zoals T-shirts, blousjes, korte broeken, sandalen, slippers.

Op bepaalde bestemmingen kan het koel zijn vanwege de hogere ligging. Denk bijvoorbeeld aan Mount Bromo waar het op een hoogte van ruim 2500 meter erg fris kan worden. Neem daarom voor de zekerheid ook iets warms mee zoals een vest, jasje of trui. Ook een regenpak en paraplu is geen overbodige luxe tijdens het regenseizoen.

Ziekenhuizen in Indonesie
Misschien niet het eerste wat u opkomt als u uw Indonesie reis aan het samenstellen bent maar toch handig om te weten. (Internationale) ziekenhuizen in Jakarta, Bogor, Bandung, Yogyakarta. Solo (Surakarta), Malang, Surabaya, Bali en Lombok
Zoek ziekenhuis

Inentingen
In Indonesie komen op bepaalde bestemmingen nog altijd een aantal (tropische) ziekten voor die voor gezondheids problemen kunnen zorgen. Wij raden u aan om uzelf tegen Hepatitis A, Buiktyfus en DTP te laten inenten. Regel uw inentingen voor Indonesie dus ruim op tijd en raadpleeg uw huisarts of GGD voor meer informatie.

Malaria in Indonesie
In sommige gebieden van Indonesie komt malaria nog steeds voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of GGD

Gele koorts
In Indonesie komt geen gele koorts voor. Echter, als men vanuit een gele koorts gebied komt is vaccinatie wel verplicht.

Hepatitis A
Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar Indonesie

DTP
Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar Indonesie

Buiktyfus
Vaccinatie wordt aanbevolen bij een reisduur van 2 weken of langer voor alle reizigers naar dit land.

Hepatitis B
Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is.

Tuberculose
Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is.

Dengue
In Indonesie komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten.

Bron: Lcr


Back to content | Back to main menu